Kukeseenekaste Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamiseaeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Hilissuve kõige populaarsem toit eestlaste laual on ilmselt kukeseenekaste koos värske kartuliga. Nii see vähemalt meie peres on! Kuigi kukeseened ise on äärmiselt maitsvad, tahaks kastme ja kartuli juurde vahel midagi toitvamat. Sel korral proovisime metsa- ja põlluandide kõrvale kiirelt ja lihtsalt valmivat Kikase Juustupoissi.

Oleme senini kuulnud Kikase Juustupoisi kohta väga palju kiidusõnu, mistõttu otsustasime selle seekord ka ise ära proovida. Tuleb tunnistada, et ka meie ei pidanud pettuma! Kanalihast valmistatud Juustupoiss maitseb tõepoolest koduselt ning sobib värskete seente ja kartulite juurde valatult.

Kõige suurem eelis on Juustupoisi juures lihtsus ning lühike aeg, mis selle serveerimiseks kulub. Ka värsked kartulid ning kukeseened ei vaja valmimiseks tülikat tunnikest – seega valmib hõrk ja toitev roog perele justkui linnulennul.

PS! Kikase Juustupoiss maitseb kõige paremini pisut krõbedaks praetuna!

Juustupoiss kukeseenekastme ja kartulitega

Kukeseenekaste Retseptisahtel

Koostisained

  • värsked kartulid
  • 300g kukeseeni
  • 1 keskmine sibul
  • 1-2 tl jahu
  • 200 ml kohvikoort/piima
  • 1 Kikase Juustupoiss

Valmistamisõpetus

  1. Aseta värsked kartulid keema.
  2. Haki kukeseened pisut väiksemaks, ent mitte päris peeneks.
  3. Haki sibul ja prae pannil sibulatükid klaasjaks.
  4. Lisa seened.
  5. Kui seente seest tulnud vedelik on ära aurustunud, lisa 1-2 tl jahu ja pruunista.
  6. Seejärel lisa 200 ml kohvikoort või piima ning lase kaste keema.
  7. Lõika Juustupoiss parajateks viiludeks ning lase need pannil soojaks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here