Pannkoogilasanje Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Mõte heast ja korralikust lasanjest on meid juba ammu kummitanud. Põgusa guugeldamise läbi leiame mitmeid kodukokksid ja kokandusblogisid, kes nimetavad lasanje minimaalseks valmistusajaks tund või üle sellegi. Kuidas saaks aga mõnusa ja mahlase lasanje lauale vähema ajaga ilma, et peaks tegema mööndusi toidu maitse ja konsistentsi suhtes?

Parimaks lahenduseks on imemaitsev pannkoogilasanje! Tulemus tuleb visuaalselt sarnane klassikalisele lasanjele, lihtsalt lasanje vaheplaatide asemel kasutame pannkooke. Nõnda jääb ära ka oht, et vaheplaadid jäävad liiga vähese küpsetusaja tõttu kohati kuivaks, nätskeks või tooreks.

Teades, kuivõrd professionaalselt Vilma oma valmisjahusid teeb, kasutasime pannkookide küpsetamisel ka nende Ülepannkoogijahu. Nii saime piirduda taigna valmistamisel vaid jahu hulka vee lisamisega. Kui pannkoogid tehtud, võis lasanje ladumisega pihta hakata. Iga pannkoogikihi vahele asetasime hakkliha, riivjuustu ja maitserohelist. Seejärel ei jäänud üle muud, kui lasanje ahju ja veidi oodata. Kuna koostisosad on kõik eelnevalt valmis küpsetutatud ning ahju ülesandkes on vaid maitsed omavahel sulandad, on pannkoogilasanje maitserohelisega laual juba 45 minutiga!

Pannkoogilasanje

Pannkoogilasanje Retseptisahtel

Koostisained

  • Vilma Ülepannikoogijahu
  • 1L vett
  • 1 keskmine sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 500g hakkliha
  • Sool
  • Pipar
  • 1 pakk tomatipüreed
  • 1 pakk riivjuustu
  • Maitseroheline

Valmistamisõpetus

  1. Sega Ülepannikoogijahule 1L vett ja lase veidike taignal paisuda.
  2. Kuumuta pann ja valmista ülepanni pannkoogid.
  3. Haki 1 keskmine sibul ja 1 küüslauguküüs ning prae pannil koos 500g hakklihaga.
  4. Maitsesta soola ja pipraga ning vala peale 1 pakk tomatipüreed ja kuumuta.
  5. Lao pannkoogid 24cm koogivormi nii, et iga kihi vahele läheb hakkliha, riivjuustu ja maitserohelist.
  6. Pane lasanje koos koogivormiga 180 kraadisesse ahju ja küpseta kuni riivjuust on sulanud.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here