Kuumsuitsu heik Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 3 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Pühadeaeg on traditsiooniliselt kalorirohke – keha peab kuidagi toime tulema suure koguse hapukapsa, sealiha, verivorsti ja praetud sibulaga. Usume, et igaüks meist on suurele söömapeole järgneval hommikul lubanud, et järgmine nädal kostitame oma keha ainult salatilehtedega!

Mõte pole sugugi paha. Tervislikult toitumise kampaaniad on väldanud tänaseks juba aastaid ning on siililegi selge, et tervislik võib ühtaeg tähendada ka midagi ülimaitsvat. Meie otsustasime tänaseks õhtuks valmistada värske salati kuumsuitsutatud heigiga.

Heigid on väherasvased kalad, mis sobivad hästi retseptides asendama turska või lesta, sest nende liha on sarnaselt tursale õrn ja valge, kuigi robustsema tekstuuriga. Mati Kalapood, kust on võimalik osta M.W.Vooli valmistatud kalatooteid, peab oluliseks toote hõrku maitset, kuldset värvust ja õrna pehmet konsistentsi. Selleks kasutatakse kalade suitsutamisel firmas juba aastaid vaid pöögipuru.

Lisaks toote atraktiivsele välimusele tagab pöögipuru kasutamine lubatud normatiividest oluliselt madalama bensapüreenisisalduse protsendi tootes ja ühes sellega ka toote tervislikkuse.

Meie lisasime maitsvale heigile veel ürte, salatilehti, parmesani, tomatit, palsamiäädikat ning oliiviõli, et kala hõrk maitse esile tuleks ja roog ise algupärasele ideele ehk kergusele ja tervislikkusele ikka truuks jääks.

Kuumsuitsu heik Retseptisahtel

Koostisained

  • 400 g puhastatud ja tükeldatud kuumsuitsu heiki
  • Ürte – basiilik, oregano, tüümjan, petersell
  • Röstitud gruusia leiva kuubikud
  • 1 spl palsamiäädikat
  • Riivitud parmesan
  • Valmis salatisegu
  • 3 spl oliivõli
  • Kirsstomatid

Valmistamisõpetus

  1. Aseta valmis salatisegu taldrikule.
  2. Lisa salatisegule kirsstomateid ning maitsesta soola ja pipraga.
  3. Lisa 1 spl palsamiäädikat ja 400 g puhastatud ja tükeldatud kuumsuitsu heiki.
  4. Pigista salatile sidrunit parema maitse andmiseks.
  5. Rösti gruusia leiva kuubikud ja lisa neile õli.
  6. Lisa salatile röstitud gruusia leiva kuubikud ja riivi salatile parmesani.

Vaata veel salateid siit!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here