Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 40 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Aasta kõige pidulikum aeg nõuab ka veidi uhkemat magustoitu. Keegi pole aga öelnud, et selle valmistamiseks peab palju aega ja vaeva kuluma ning koostisosasid ise Hispaania apelsiniistandustest korjamas käima. Üsna lihtsate vahenditega valmib kodus ka väga isuäratava välimusega pirnikook!

Täna soovitamegi teile imehea pirnikoogi retsepti, mille teeb eriti hõrguks ja huvitavaks lisatud Amaretto liköör. Koogi ettevalmistamiseks kulub vaid paarkümmend minutit ning ahjus soovitame seda hoida 35-40 minutit.

Ühe käiguga poodi saime kätte ka kõik tarvilikud koostisosad, et suviselt värsket pirnikooki valmistama hakata ja võime kinnitada, et kargesse põhjamaissesse talve sobib tänane magustoit lausa imetabaselt! Juba kirjeldatud pirnid lisavad küllaldaselt mahlasust ja värskust, mandlid neile omast pähklilist lisamaitset ning Amaretto liköör omapära ja pidulikkust.

Koogi ettevalmistamisel soovitame pirnid korralikult liigsest mahlast kuivatada, et kook lõpuks vedelaks ei jääks. Seejärel järgi retsepti ning pista kook ahju.

Lasime koogile veel pärast valmimist mõned minutid lahtise uksega ahjus veidi “hingata” ning puistasime koogi äärtele enne serveerimist tuhksuhkrut ja mandlilaaste.

Pirnikook Retseptisahtel

Koostisained

  • 350 g võiga muretaigent
  • 100 g pehmet võid
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 100 g mandlijahu
  • 3 spl jahu
  • 1 M suuruses muna
  • 1 spl amaretto likööri
  • 4 pirni või konserveeritud pirnid
  • 250 g mascarponet
  • 1/2 tl vanilli suhkrut
  • Mandlilaastud

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoenda ahi 180 kraadini.
  2. Laota võiga muretaigen lahti ja aseta see koogivormi nii, et koogivorm oleks ilusti tainaga ühtlaselt kaetud.
  3. Kui koogivorm on tainaga ühtlaselt kaetud pane koogivorm seniks külmkappi kuni koogi täidist teed.
  4. Sega keskmises kausis kokku 100 g pehmet võid ja 100 g tuhksuhkrut kuni segu on ilusti segunenud.
  5. Järgmisena lisa 100 g mandlijahu ja 3 spl tavalist jahu.
  6. Lisa segule üks M suuruses muna ja 1 spl amaretto likööri ja sega kõvasti, et kõik omavahel seguneks.
  7. Võta koogivorm tainaga külmkapist välja ja vala segu sinna sisse nii, et koogisegu oleks ühtlaselt.
  8. Nõruta konserveeritud pirnid või koori 4 värsket pirni ja lõika pooleks.
  9. Aseta pirnid koogile nii, et pirni lõigatud pool suunatud allapoole ja pirnid oleksid koogil vastupidiselt suunatud.
  10. Pane kook 35-45 minutiks ahju või kuni kook on ilusti kerkinud ja pealt kuldne.
  11. 5 minutit ennem kui kook on valmis, aseta 250 g mascarponet ja 1/2 tl vanilli suhkrut väiksesse kaussi ja sega kokku õrnalt.
  12. Kui kook on valmis lase koogil paar minutit jahtuda ja eemalda ettevaatlikult kook koogivormist ja aseta serveerimiseks taldrikule.
  13. Kaunista kook tuhksuhkruga ja mandlilaastudega.
  14. Serveeri kook soojalt koos mascarpone kreemiga.

Märkmed

Kook on väga maitsev ka külmana serveerituna.

Vaata ka meie teisi koogi retsepte siit!

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here