Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 5 min
Koostisained
- 2 apelsini
- 1 greip
- Peotäis külmutatud maasikaid
- Džinni
- Laimiviil
- Piparmündileht
Valmistamisõpetus
- Vala sobiv kogus džinni šeikerisse.
- Seejärel pressi apelsini- ja greibimahl ning raputa läbi.
- Lisa klaasi peotäis külmutatud maasikaid ja vala šeikerist jook klaasi.
- Kaunista laimiviilu ja piparmündilehega.
Suvine kokteil greibi ja apelsiniga
Iga inimene võib olla oma ala meister. Tavaliselt meistriks saadakse pika töö ja vaeva tulemusena. On olemas meisterkokk, rätsepmeister, teemeister jne. Meil on olemas isegi andekas muusik, kellel nimeks Meisterjaan. Lisaks on olemas veel üks tegelane, keda ei tohi ära unustada ja selleks on kokteilimeister. See on inimene, kes valmistab endale ja teistele kokteile ning teeb seda suure armastuse ja pühendumusega. Iga kokteilimeister oskab teha vähemalt ühte kokteili. Järgnevalt tutvustamegi, kuidas valmistada üks mõnus suvine kokteil nagu tõeline kokteilimeister.
Kõigepealt on igal kokteilivalmistajal vaja õigeid abivahendeid. Üks lihtsamaid viise on osta täielik komplekt, kus kõik vajalikud asjad olemas. Meie leidsime Koduekstrast 5-osalise kokteili valmistamise komplekti, mida ühel kokteilimeistril vaja on. Komplekt sisaldas šeikerit, uhmrinuia, tsitruspressi, mensuuri ja šeikerikorki, mida võib kasutada ka joogipitsina.
Esmalt valasime šeikerisse džinni, koguse mõõtmiseks kasutasime mensuuri. Seejärel lisasime greibi- ja apelsinimahla. Mahla pressisime edukalt komplektis olnud tsitruspressiga. Seejärel raputasime kõik komponendid omavahel läbi ning valasime klaasi, kuhu ennist olime lisanud külmutatud maasikad. Kokteil oligi valmis. Kaunistamiseks kasutasime laimiviilu ja piparmündilehte.
Kui šeiker tühjaks oli valatud, siis avastasime, et selle külgedele on joonistatud midagi. Selgus, et sinna oli kirjutatud mitmete kuulsate kokteilide retseptid. See on ideaalne lahendus inimestele, kes õpivad alles kokteile segama ning ei tea veel kõiki retsepte peast. Meie meelest on segamisnõu pinda väga nutikalt ära kasutatud.
Igatahes kokteil maitses väga värskelt ja maitsvalt ning ise tundsime ennast juba tõeliste kokteilimeistritena. Järgmine kord võtame võib-olla ette mõne retsepti selle sama šeikeri külgedelt 🙂