Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Ilmad on läinud järjest suvisemaks, grillihooaeg on väikese hoo juba sisse saanud ning on aeg panna lauale midagi veel põnevamat ja huvitavamat kui lihtsalt grillvorst.
Ampsikul on pakkuda suve algusesse midagi eriti vahvat, mis sobib oma maheda maitse ja huvitava koostise tõttu imehästi ka mudilaste toidulauale. Peame siinkohal tõdema, et Ampsiku juustu-ja õunalisandiga toorvorst lambasooles on vorst, mis väärib proovimist.
Tühjale kõhule on see üks meeldiv kiire amps, mis täidab kõhtu ja mille tegemine ei võta kaua aega. Selliste vorstikeste grillimise puhul on meeldiv, et need saavad ruttu valmis nii, et ka kõige kannatamatum mudilane jõuab oodata. Ampsiku vorsti tuleks grillida 8-10 minutit või kui grillimisvõimalus puudub, võib need imelise maitsega vorstikesed asetada pannile ja praadida 10 kuni 15 minutit.
Et vorsti veel mängulisemalt grillida ja veel paremat mekki saada, keerasime Ampsiku vorsti ümber ka peekoni. Mõistlik on peekon kinnitada vorsti külge puidutikuga – nii ei kao see grilli pealt ära.
Vorstikesi võib serveerida näiteks ketšupi või mõne muu kastmega. Et toidulauda veel põnevamaks muuta, võib serveerida neid värviliste toidutikkudega. Niisuguste värvikate tikkudega võib neid serveerida igal peolaual.
Peekonisse keeratud Ampsiku vorst on suurepärane näide suupistest, mis võiks olla mõnel suvisel peol või sünnipäevalaual. Ja muidugi, ärgem unustagem ka jaanipäeva. Kel aga värvidest veel vähe, võib vorsti kõrvale lõigata värsket kurki või tomatit.
Head isu ja värvikat grillimist Ampsikuga!
Koostisained
- 1 pakk Ampsiku juustu-ja õunalisandiga toorvorst lambasooles
- Nõo Lihavürsti Hommikupeekon
- Puidutikud
Valmistamisõpetus
- Keera vorsti ümber peekon. Kinnita see puidutikuga.
- Ampsiku vorsti tuleks grillida 8-10 minutit tuliste süte kohal või kui grillimisvõimalus puudub võib need imelise maitsega vorstikesed asetada pannile ja praadida kuskil 10 kuni 15 minutit.
- Vorstikesi võiks serveerida näiteks ketchupi või mõne muu kastmega.