Köögiviljasupp

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Vala õli pannile ja pruunista kanakoivad.
  2. Lisa pannile hakitud küüslauk, sool ja pipar.
  3. Tõsta pliidile pott 2 L veega ja lase vesi keema.
  4. Lisa vette soola ja pannil pruunistatud kanakoivad.
  5. Keeda seni kuni kanakoivad on pehmed.
  6. Lisa Härmavilja porgand, mais, hernes ja lase vaiksel kuumusel keeda.
  7. Eemalda kanaliha luudelt.
  8. Serveerimisel lisa maitserohelised.

Köögiviljasupp

Suvine kana-köögiviljasupp

Ma olen aastaringselt väga suur supisõber – külmal ajal hoian end tihti just supiga soojas, soojal ajal on supid just täpselt nii kerged ja vedelikurikkad, et on palju lihtsam suurtele kuumadele vastu panna. Praegu on suvi täitsa heas hoos ning miks mitte tehagi üks väga lihtne ja kehale kerge toit – vaja läheb pisut kana, pakk Härmavilja külmutatud köögiviljasegu (porgand, mais, hernes), pisut maitseaineid ning üks suvine köögiviljasupp ongi valmis.

Köögiviljasupp

Hoolimata sellest, et see supp kehale kerge on, sisaldab see väga palju kasulikke ja tervist tugevdavaid aineid. Näiteks on hernes pea kõiki kehale vajalikke vitamiine ning mineraale ja seda täitsa suures koguses, lisaks ka suurel hulgal taimset valku – lausa neli korda rohkem kui porgandis. Seesama porgand on aga hea muudel põhjustel – palju A-Vitamiini ning kiudaineid toetavad seedimist ning alandavad veresuhkrut. See jutt, et porgand silmadele ülimalt hea on ei vasta kahjuks tõele – tegu oli ühe veidralt hästi toiminud teise maailmasõja aegse põhjendusega Brittide edukusele öistes õhulahingutes sakslastega. Nimelt, et varjata uue radaritehnoloogia olemasolu, aeti nende suurepärane tulemus pilootide suure porgandiisu kaela. Müüdiks aga ei saa nimetada maisi suurt vitamiinide ja mineraalide sisaldust – muu hulgas on seal ka palju antioksüdante, mis aitavad võidelda just silmahädade vastu, nii et tänu sellele Härmavilja segule tuli mul üks väga hästi tasakaalustatud suvine köögiviljasupp.

Köögiviljasupp

Tegemine ise oli väga lihtne – praadisin kanakoivad koos tükeldatud küüslauguga ning seejärel jätsin nad potti keema. Õige aeg, võttis umbes 15 minutit, köögiviljasegu lisamiseks tuli siis kui kanakoivad pehmeks jõudsid minna. Soovitangi kasutada kanaliha, millel on kont küljes – nii ei pea eraldi puljongit lisama. Suvine köögiviljasupp eeldab köögivilju – võtsin Härmavilja segu sügavkülmikust ja panin potti, seltsi ka maitserohelist. Muide, kui ostate omale köögivilju siis soovitan alati võtta külmutatud tooteid – kõige värskemad ja puhtamad, kuna lähevad põllult otse külmutusse ei lisata neile säilitusaineid.

Lasin supil keeda kuni kõik pehmeks said ja maitseroheline oli oma maitsed välja andnud ning see mõnusalt kerge ja suvine köögiviljasupp oligi valmis. Kiire ja kerge valmistada ning mis kõige tähtsam – tervislik. Proovige ka ise järele!

Köögiviljasupp

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here