kalkuni grillliha

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase kalkuni grillliha
  • Baklažaan
  • Seesamiseemned
  • Oliiviõli või ürdiõli

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Kikase kalkuni grillliha grilli või ahjus umbes 25 minutit.
  2. Lõika baklažaan viiludeks (nagu pildil) ja tõsta ahju küpsema.
  3. Kui baklažaan on valmis maitsesta oliiviõli, ja seesamiseemnetega.
  4. Kõrvale sobib hästi tomatine või jogurtine kaste.

kalkuni grillliha

Kalkuni grillliha baklažaaniga

Suve on tänaseks päevaks olnud juba rohkem, kui teda meile selleks aastaks alles on jäänud ja ma ei tea kuidas teiega, aga kõik päevad mis grillitamist soodustasid, neid ma selleks ka ära kasutasin. See tähendab muidugi seda, et jõudsin ka tavapärastest grilltoodetest oma isu täis süüa. Õnneks leidub meie lettidel palju põnevat, millega oma toidulauale värskust tuua ning üheks neist on Kikase kalkuni grillliha, millele tegin seltsiks muuhulgas ka seesamiseemnetega baklažaani.

kalkuni grillliha

Kalkuniliha on mulle üha enam meeldima hakanud. Selle tervislikkusest oleme varemgi rääkinud, aga tasub siiski uuesti mainida, et tegu on ühe väga mitmekülgselt kasuliku toiduga – tänu suurele kaaliumi- ja seleenisisaldusele tugevdab see meie immuunsüsteemi, aitab väga hästi kaasa seedimisele ning tagatipuks mõjub hästi ka meie vaimsele tervisele. Nimelt on kalkunilihas palju trütofaani, mis tõstab meie serotoniinitaset ja läbi selle ka tuju. Palju sarnaseid omadusi on ka baklažaanil, kuid kõigele lisaks tõstab see ka meie kehade energiataset, seda tänu suurele B6-vitamiini sisaldusele. Mis nende kahe puhul siiski kõige olulisem – need maitsevad ülihästi.

kalkuni grillliha

Kikase meistrite poolt maitsestatud kalkuni grillliha on tegelikult piisavalt hõrgutav, et võiks lihtsalt selle tulele panna ning õhtusöök oleks valmis, aga mitmekesisuse säilitamiseks otsustasin sellele siiski pakkuda seltsi baklažaani abiga. Lõikasin selle pikuti viiludeks ning katsin viilud oliiviõli ning seesami seemnetega. Õli mängib baklažaani maitsel päris tähtsat rolli ja mina kasutan sellisteks puhkudeks just extra virgin tüüpi õlisid. Seesamiseemneid meeldib mulle panna ohtralt, need annavad igale suutäiele mõnusa tekstuuri ning erilisema maitse. Esimesena läks tulele Kikase kalkuni grillliha ja kui see hakkas valmima, lisasin baklažaani viilud. Võib ka täitsa eraldi neid küpsetada aga pidage lihtsalt meeles, et baklažaan saab väga ruttu küpseks.

kalkuni grillliha

Kõige kõrvale tegin natuke kastet ning värsket salatit ja isuäratav taldrikutäis oli taaskord valmis. Baklažaan on üks eriline köögivili, mida soovitan teil tungivalt oma toidulauale rohkem tuua – lihtne valmistada, maitsestamisviise on sellele ka tohutult ning kui sinna kõrvale veel pakkuda midagi Kikase lihavalikust nagu seda kalkuni grillliha, siis on meeldiv toidukord garanteeritud. Tehke ka ise ning kui teil on mingeid põnevaid mõtteid kuidas baklažaani maitsestada – andke ka meile teada!

kalkuni grillliha

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here