Valmistamisaeg: 2 h
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 2h 20 min
Marinaadi koostisained
- 600 g kala
- 1 laimi mahl
- 4 väiksemat shallot sibulat
- 1/2 tl jahvatatud kurkumi
- kaunistuseks värsket tüümiani
- 1/2 tl jahvatatud koriandrit
- soola ja pipart
- oliiviõli
Kastme koostisained
- 60 ml kerget sojat
- 15 g sulavõid
- 2 tl oliiviõli
- veidi suhkrut või mett
Valmistamisõpetus
- Puhasta kala ja lõika sisse sälgud.
- Sega kõik marinaadi koostisosad uhmris või köögikombainis ja määri kalale.
-
Lase paar tundi seista. Kala võib marinaadi panna ka eelmisel õhtul.
- Aseta kala grillile või 200 kraadisesse ahju ning vala marinaadiga üle ja küpseta umbes 15-20 minutit või kuni kala on pehme.
- Tee valmis kaste ning lisa sinna sibularõngaid, koriandrilehti ja soovi korral tšillipipart.
- Lase kastmel seista kuni kala küpseb ahjus ning vala seejärel kalale.
Bali stiilis beebiforell
Neljapäev on tulemas, kui mitte juba sel, siis järgmisel nädalal kohe kindlasti! Ja see annab hea põhjuse kala söömiseks. Kuna nii mitmedki Retseptisahtli lugejad on meie poole pöördunud sooviga näha lihtsamaid kalaretsepte, siis ühe sellisega me täna hakkama ka saame. Valitud roaks on beebiforell Bali stiilis ning selle tegemisel olid abiks mitmed köögivahendid kauplusest Apelsin.
Lihtne ja tervislik roog
Lõheliste seltsi kuuluv forell pakatab paljust meile kasulikust. Üheks peamiseks on selle kõrge Omega-3 rasvhapete sisaldus. Viimast on väga vaja meie aju korralikuks toimimiseks – aitab parandada meie mälu ning igapäevast mõttetööd. Lisaks on selles palju B12-vitamiini, mis aitab verd hapnikuga rikastada ja samuti on beebiforell väga valgurikas.
Ja nagu juba mainitud, siis seda on ka väga lihtne teha. Vajab vaid kerget ettevalmistust marineerimise näol. Soovitan kohe mitu forelli ette marineerida ning need sügavkülma pista ja saate omale mitu söögikorda ette ära maitsestada. Beebiforell peaks marinaadis seisma vähemalt paar-kolm tundi, mina jätsin need terveks ööks seisma.
Olen seda retsepti ka varem teinud, kuid siis andsin sellele kuuma grilli peal. Seekord kasutasin küpsetamiseks ahju, millel on grilli ees ka mõned eelised, üheks neist võimalus kasutada oma Moka ahjuplaati. Panin marinaadis seisnud kala plaadile mille kõrvale mahtusid ka mitmed lisandid, millega hiljem see hõrgutav roog ära katta. Kui ma nüüd neid pilte vaatan, siis sai lõpptulemuseks üks korralik kunstiteos. Oleksin võinud terve eine selle sama stiilse ahjuplaadi peal serveerida. Aga kasutasin ikka taldrikut. Beebiforell sai taldrikul seltsiks ka mõned laimid ja piprad ning maitses ikka pagana hästi.
Olge lahked, armsad lugejad – ülimalt lihtne kalaroog, peategelaseks beebiforell. Külastage kindlasti ka kauplust Apelsin, leidke sealt omale kõik koju vajalik ning siis kokkama!