Kohvi piimakokteil

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 5 min

 

Koostisained

  • 60 ml espressot või kanget musta kohvi
  • 1 l vanilje koorejäätist
  • 40 ml piima
  • Kaunistuseks soovi korral vahukoort ja mureleid

Valmistamisõpetus

  1. Vala blenderisse piim, kohv ja vaniljejäätis ning vahusta 3-5 minutit täiskiirusel kuni kõik komponendid on segunenud.
  2. Serveeri kohe.

Kohvi piimakokteil

Kohvi panna cotta

2.-3. septembril toimuva Tallinn Coffee Festivali raames valmistasime Retseptisahtliga omalt poolt mõned kohvitoidud, mida sel ajal proovida, et võtta kohvi nautimisest viimast. Esimene neist siis kohvi piimakokteil.

Piimakokteilid on pärit USA-st, kus need 20. sajandi alguses populaarsust koguma hakkasid. Kusjuures 19. sajandi lõpus olid piimakokteilid veel alkohoolsed joogid. Järgmistel kümnenditel, kui inimeste kodudesse hakkasid jõudma blendrid, kasvas piimakokteilide populaarsus jõudsalt. Tänaseks on piimakokteilidel oluline osa popkultuuris ning need on levinud üle maailma.

Kohvi piimakokteil

Natuke ka peagi toimuvast kohvifestivalist, mille raames meie kohvi piimakokteil valmiski. Kohvimaailma tutvustav Tallinn Coffee Festival toimub juba kuuendat korda, sel korral Kultuurikatlas. Saab mekkida nii kohve kogu maailmast kui proovida kätt baristakunstis. Maitsemeeli aitavad täiendada ka tänavatoit ja kohvikud. Kokku esitleb festivalil oma tootevalikut üle 50 ettevõtte. TLNCF-i korraldajad ja osalejad on seadnud oma eesmärgiks kohvikultuuri arendamise Eestis. Teadlikule tarbimisele kaasaaitamine, tarbijates huvi tekitamine, kohvigurmaanide üllatamine uute toodete ja pakutavaga – see ongi kohvifestivali taotlus.

Meie kohvi piimakokteil tuli erakordselt maitsev. Magus ja jahutav piimakokteil segatuna mõrkja ja energiat andva kohviga on imeline kooslus. Kohvi piimakokteil on suurepärane alternatiiv hommikukohvile näiteks suvehommikutel. Kaunistuseks võib lisada marju ja vahukoort, et serveering oleks efektsem. Valmistage endale üks maitsev kohvi piimakokteil ning väisake ka 2.-3. septembril Tallinn Coffee Festivali.

Kohvi piimakokteil

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here