Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- 1 pakk Härmavilja aedube
- 1 purk kikerherneid
- 100 g kollaseid kirsstomateid
- 100 g punaseid kirsstomateid
- 100 g fetajuustu
- praadimiseks õli
- 1 tl võid
- soola
- pipart
- 2 tl persillade segu
Kastme koostisained
- poole laimi mahl
- 2-3 spl extra virgin oliiviõli
- 1 tl soola
- 1 tl pipart
- soovi korral 1 tl siirupit või mett
Valmistamisõpetus
- Kuumuta pannil õli ja lisa või.
- Pane pannile kikerherned ja raputa peale persillade.
- Kui kikerherned hakkavad pannil „hüppama“, lisa Härmavilja aedoad. Kuumuta 5-6 minutit, kuni ubadest enam vett ei eraldu.
- Tõsta pannilt segu kaussi jahtuma.
- Tükelda tomatid ja lisa oasegu.
- Lisa ettevaatlikult tükeldatud feta ja vala peale õlikaste.
- Sega veel ettevaatlikult läbi ja serveeri.
Fetasalat
Fetasalat tomati ja kikerhernestega valmis Retseptisahtli köögis mõttega valmistada mõni veidi teistsugusem salat. Tegemist on väga maitsva ja toitva salatiga, mis on kindlasti ka tervislik – väherasvane ning oad ja kikerherned on korralikud valguallikad. Ideaalne dieeditoit!
Fetajuust on pärit Kreekast ning põhimõtteliselt kõik fetasalatid on kerge vahemerelise alatooniga – nii ka meie fetasalat. Fetajuustu valmistatakse soolvees lambapiimast või lambapiima ja kitsepiima segust. Selle algupära hinnatakse juba pronksiajal ning seda mainivad ka Antiik-Kreeka aegsed allikad.
Ometi ei koosne fetasalat vaid fetajuustust. Kasutasime salati valmistamiseks Härmavili külmutatud aedubasid, sest neid on väga mugav toidule lisada. Härmavili aeduba sobib kasutamiseks tervisliku ja lihtsa lisandina nii suppides, salatites, hautistest kui ka praadides.
Saime endale püstitatud ülesandega hakkama ja meie fetasalat tuli veidi teistsugune kui tavaline rukola ja tomatiga fetasalat. Proovi ka ise kodus fetasalatit valmistada, siirupi või mee lisamine on täiesti vabatahtlik – annab salatile veidi magusama meki, aga kas seda vaja on, sõltub juba maitse-eelistustest.