Suitsulõhe

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

 

Koostisained

4-le

  • 2 pakki Mati Kala suitsulõhet
  • 2 greipi
  • 2 keskmist avokaadot
  • 2 laimi mahl
  • 4 tl kappareid
  • salatirohelist või salativõrseid näiteks redisevõrseid
  • tilli
  • soola
  • pipart

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta greip nii, et alles jääb ainult viljaliha.
  2. Aseta taldrikule veidi salatirohelist, greip ja suitsulõhe.
  3. Kaunista kapparite ja tilliga ning lisa avokaadokreem.
  4. Puhasta avokaado ja pane mikserisse.
  5. Lisa laimimahl, sool ja pipar.
  6. Mikserda ühtlaseks ja hoia kuni serveerimiseni kaanetatult külmikus.

Suitsulõhe

Suitsulõhe greibisalati ja avokaadokreemiga

Suitsulõhe greibisalati ja avokaadokreemiga oli märtsis 2023 toimunud kokakooli eelroog ning sobib väga hästi nii hommiku- kui ka lõunasöögiks. Tegemist on paraja vitamiinipommiga, sest teadupoolest on greibis suures koguses c-vitamiini, mis aitab hästi toime tulla üleliigse stressi ja väsimusega. Lisaks leiab lõhest OMEGA-3 rasvhappeid, mis on samuti head stressimaandajad, sest hoiavad kehas üleval serotoniini taset. Kevadväsimus, vaata ette!

Suitsulõhe

Suitsulõhe on toiduvalmistamise meetod, kus lõhefileed kastetakse soolvees ning seejärel kuivatatakse ja suitsutatakse. See on populaarne delikatess üle maailma ning suitsulõhe ajalugu ulatub tagasi juba tuhandeid aastaid. Suitsulõhe oli ka keskaegses Euroopas laialt levinud ning seda söödi peamiselt aristokraatlikes ringkondades.

Suitsulõhe

Selleks, et see imeline maitsekooslus töötaks, tuleb valida ainult parimad koostisosad. Seetõttu valisime M.V.Wooli poolt valmistatud Mati Kala külmsuitsulõhe. Kusjuures tegemist on pereettevõttega, mida hoiavad töös pere kolm generatsiooni. Mati Kala külmsuitsulõhe võib leida igast hästivarustatud kauplusest.

Suitsulõhe

Esmapilgul võib suitsulõhe greibisalati ja avokaadokreemiga tunduda veidra maitsekooslusena, ent lõpptulemus on kui hästi häälestatud orkester – igal osalejal on oma töö ja kokku mängides loob see tertsett imelise loo meie maitsemeeltel. Suitsulõhe, mis on soolane ja suitsuselt mahe nagu madalahäälne bassilaulja vastandatakse greibisalatiga, mis on terav ja särtsakas nagu sopran. Need kaks äärmust balansseerib omavahel avokaadokreem, mis toob oma mängleva mahedusega mõlemad osapooled kokku.

Kokakooli kokad valisid roa kõrvale veini nimega Le Grand Noir Chardonnay-Viognier.

Suitsulõhe

Le Grand Noir Chardonnay-Viognier on Prantsuse päritolu valge vein. See vein on valmistatud kahest erinevast viinamarjasordist – Chardonnay ja Viognier. Chardonnay on tuntud oma rikkaliku ja võimsa maitse poolest, samas kui Viognier on tuntud oma keerukate aroomide ja pehmete tanniinide poolest.

Le Grand Noir Chardonnay-Viognier on värvuselt helekollane ja sellel on tugevad aroomid, mille hulka võivad kuuluda virsikud, aprikoosid, tsitruselised ja kerge vanilline noot. Selle maitse on rikkalik ja täidlane, hea happesuse ja mõõduka tanniinisisaldus.

See vein sobib suurepäraselt mereandide, kergemate pastaroogade ja kergete suupistete, nagu juustu ja puuvilja, kõrvale. Lisaks sobib see suurepäraselt jahutatuna suviseks joogiks. Le Grand Noir Chardonnay-Viognier sobis meie suitsulõhe salati kõrvale oivaliselt.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here