Kalkuni grill-liha

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase Kalkuni grill-liha
  • Suvikõrvitsat
  • Peotäis sparglit
  • Kollast ja punast paprikat
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Rebi fooliumist paras tükk ja kortsuta ääred.
  2. Tõsta igale fooliumitükile üks kalkuni grill-liha tükk.
  3. Aseta fooliumile peotäis sparglit.
  4. Haki üks suvikõrvits ja lisa igale fooliumitükile peotäis suvikõrvitsat.
  5. Puhasta ja haki kollane ja punane paprika ning tõsta fooliumile.
  6. Soovi korral lisa köögiviljadele soola ja pipart.
  7. Tõsta fooliumid grillile ja lase küpseda umbes 25 minutit.

Kalkuni grill-liha

Kalkuni grill-liha küpsetatuna fooliumis

Alles hiljuti pidasime Retseptisahtliga maha ühe toreda grillipeo, et tähista suvehooaega. Peagi kuulete sellest lähemalt. Küll aga viin teid tasapisi kurssi sellega, mida head me seal süüa tegime.

Kuna ilm oli väga ilus ja mõnus, siis veetsimegi terve päeva õues. Küpsetasime päris palju asju grillil. Üheks praeks oligi Kikase kalkuni grill-liha. Küpsetasime seda hoopis fooliumi sees ning koos köögiviljadega. Kalkuni grill-liha sarnaneb maitselt kanalihale, kuid on mahlasem ja isegi veel tervislikum. Lugesin, et kalkunilihas pole peaaegu üldse rasva, kuid on väga palju valku ja kasulikke vitamiine ning mineraalaineid.

Köögiviljadest kasutasime paprikaid, suvikõrvitsat ja sparglit. Köögiviljadele võib enne grillimist lisada ka maitseaineid, kuid seda ei pea tegema, sest lihamarinaadist voolab viljadele palju maitseid. Grill-liha küpseb koos köögivljadega grillil kuskil 25 minutit. Liha küpseb mõnusalt pehmeks ning köögiviljad jäävad sealjuures hästi mahlaseks.

Kikakse Kalkuni grill-liha on karbis mõnusalt suurte fileetükkidena, mis tõttu tegi see sellise fooliumiprae tegemise päris lihtsaks. Ühest lihatükist ja peotäiest köögiviljadest piisab täiesti ühele inimesele. Seega, kui tead mitu inimest sööma tuleb, siis saad täpselt paraja koguse portsjoneid valmis teha. Sellise fooliumiprae juurde võib siiski pakkuda värsket salatit või kergemaid suupisteid. Eriti hästi sobib selle toidu kõrvale grillil krõbedaks tehtud Gruusia leib, kastetuna külma dipikastme sisse!

Vaata veel suviseid retsepte!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here