Limonaad rabarberitest

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

Koostisained

  • Rabarberit
  • Gaseeritud vett
  • Soovi korral mett, suhkrut või suhkrusiirupit
  • Sidrun
  • Mündilehti
  • Mustikaid

Valmistamisõpetus

  1. Keeda rabarberid vähese veega.
  2. Lisa soovi korral mett, suhkrut või suhkrusiirupit.
  3. Vala keedetud rabarberitele gaseeritud vett ning sega.
  4. Lisa mündilehti ja mustikaid.
  5. Serveeri limonaad külmana.

Limonaad rabarberitest

Limonaad rabarberist

Palavatel suveilmadel tuleb alati isu mõne jahutava ja mõnusa joogi järele. Kahjuks poes müüdavad limonaadid sisaldavad liialt suhkrut, et neid päevast-päeva tarbida. Kuna olen ka veel grillipeo lainel, siis käis peast mõte läbi, et millist jooki oleks ka hea pakkuda külalistele. Vastuseks on isetehtud limonaad! Isetehtud limonaadi tahaksid kindlasti kõik proovida – see maitseb paremini ja on palju tervislikum ka.

Limonaad rabarberist näeb nii ilus välja, heleroosa ja veidi kihisev. Selle tegemine pole üldse keeruline. Selleks läheb vaja vaid värskeid rabarbereid, gaseeritud vett ja sidrunit. Magusainena võib kasuda suhkrut või mett. Serveerimisel võib kasuda ka mündilehte kaunistamiseks.

Limonaad on serveeritud imearmsatesse klaasidesse, mis on nagu sangadega purgid, pealt suletava kaanega ning triibulise kõrrega. Kõrrekoht on ka kaantes olemas. Nii saab vabalt sellised klaasid kaasa võtta ka piknikule, sest jook ei lähe maha. Purgi peal on lahedad sildikohad, kuhu kirjutada midagi toredat või oma nimi. Need klaasid ostsin Koduekstrast.

Vaata ka virsiku jäätee retsepti!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here