Meie möödunud grillipeolt ei puudunud ka magustoit. Loomulikult oli magustoiduks jäätis, nagu ühele õigele grillipeole kohane, kuid sel korral mitte klassikaline jäätis, vaid sorbett. 2016. aastal valiti Eesti parimaks toiduaineks Balbiino Smuutikese Mangosorbett. Sel aastal on Balbiino välja tulnud ka teiste maitsetega. Sorbett on täiesti rasva- ehk koorevaba puuviljasmuuti. Need on üleüldse suvel head magustoidud, sest need on väga väikese kalorsusega ning ka figuurisõbrad (nagu meie) saavad jäätist nautida.
Peale mangosorbeti on veel olemas vaarikasorbett ja kookose – sidrunisorbett. Need sorbetijäätised maitsevad sama ehedalt kui äsja valminud smuutid värsketest puuviljadest. Jäätised pole üleliia magusad ning kuna need on rasvavabad, siis ei teki pärast kõhtu ka mingit raskustunnet. Ühes jäätises on umbes 60 kcal.
Minu enda lemmik on kookose – sidrunisorbett, mis on üleni valge ja maitseb ja lõhnab nii mõnusalt kookose ja sidruni järgi, kuid pole üldse magus. Just parajalt mahe magustoit. Vaarikasorbett näeb erkroosa välja ja maitseb veidi hapukalt, nagu vaarikad ikka. Ka mangosorbett ei erine üldse päris mango maitsest – parajalt magus ja hapukas korraga. Kuna maitsed on nii ehedad, siis ei taha isu neist jäätistest üldse täis saada, nagu ka päris puuviljadest ja marjadest.
Sorbett on hea magustoit, mida pakkuda ka oma külalistele. Tihti inimesed ütlevad just suvehooajal, et nad ei soovi magustoitu, kuna see on liialt rammus, kuid nüüd saad öelda, et tegemist on väga lahjade jäätistega. Pealegi näevad pakendid nii ilusad välja ja tekitavad kõigil isu 🙂