Krepid

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Pannkoogitaigna koostisained

  • 4 muna
  • 1 tl suhkrut
  • 150 g nisujahu
  • 50 g graham jahu
  • Soola
  • 500 ml piima
  • 50 g sulatatud võid
  • Oliivõli

Täidise koostisained

  • 300 g hakkliha
  • Paprika
  • Tšilli
  • Mais
  • Punased oad
  • Sibul
  • Sool
  • Pipar
  • Hapukoor
  • Kaunistuseks rohelist

Valmistamisõpetus

  1. Klopi 4 muna 1 tl suhkruga.
  2. Lisa soola, 500 ml piima ja 50 g sulatatud võid ning sega.
  3. Sega omavahel 150 g nisujahu ja 50 g graham jahu.
  4. Lisa vähehaaval jahusegu segule samal ajal segades.
  5. Kuumuta pann, lisa oliivõli ja küpseta ülepanni pannkoogid.
  6. Prae hakkliha hakitud sibulaga ning maitsesta soola ja pipraga.
  7. Lisa hakitud paprika ja tšilli, mais ning punased oad.
  8. Sega ning tõsta täidis pannkookide vahele.
  9. Kastmeks sobib soola ja pipraga maitsestatud hapukoor.
  10. Kaunistuseks lisa rohelist.

Krepid

Soolase täidisega krepid ehk õhukesed pannkoogid

Kelle lemmikud ei oleks nädalavahetuse hommikul mõnusad pannkoogid. Meile meenuvad need mõnusad hommikud, kui vanaema tegi ülepanni pannkooke ja nagu vanaemad ikka, sai alguses süüa soolase täidisega pannkooke ehk kreppe ja hiljem ka magusaid pannkooke isetehtud moosiga. Kõrvale rüüpasid mõnusalt külma piima või vahel ka kuuma kohvi. Oh neid toredaid aegu 🙂

Uurisin oma vanaemalt, kuidas ta neid häid ülepanni pannkooke valmistab ja natukene panime juurde ka oma tunnetust ja krepid tulid väga maitsvad. Pannkoogitaigna õpetus tuli vanaemalt, aga väikse muudatuse viisime sisse selle näol, et vähendasime nisujahu kogust 50 g võrra, mille asendasime natukene tervislikuma graham jahuga, ehk siis taignasse läheb 150 g nisujahu ja 50 g graham jahu. Mõtlete, et miks me nii tegime ja mis see graham jahu üldse on? Graham jahu on tervislikum täisteranisujahu, millele tuleks küpsetamisel natukene ka harilikku nisujahu lisada, sest graham jahu ei hoia küpsetisi nii hästi koos kui nisujahu, sellepärast on küpsetamisel hea teha nisujahust ja graham jahust segu.

Teine nipp, mille vanaemalt sain oli see, et pannkookide küpsetamiseks peab olema korralik pann, sest tema arust tulevad head pannkoogid ainult hea ja õige panniga (muidugi peab ka pannkoogi taigen olema õige ja hea). Leidsime poest Apelsin oma suurema köögitarvikute šopingu käigus ka õige ülepannipannkookide tegemise panni. Tegemist on keraamilise panniga, mis ei jäta küpsetamisel panni külge tainast. Panni plussiks on see, et pann sobib kõiki tüüpi pliitidega.

Krepid

Täidetud pannkoogid serveerisime vahval taldrikul, mis mahutabki täpselt ühe krepi ja oma stiililt annab edasi sellist vanamoelisust ja tuletab meelde neid toredaid hommikuid vanaema juures. Taldriku juurde leidsime sarnase mustriga väikse kannu, kus sees serveerisime hapukoorekastme. Sellise ja ka teisi stiilseid taldrikuid leiab Gastrolinkist.

Vaata ka meie teisi hommikusöögi retsepte!

Krepid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here