Kook

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • 2/3 muretaigent
  • 200 g piimašokolaadi ja 3-4 spl täispiima või kohvikoort
  • 200 g tumešokolaadi ja 3-4 spl täispiima või kohvikoort
  • 350 g maapähklivõid või karamelli
  • 1 väiksem pakk soolapähkleid

Valmistamisõpetus

  1. Kata koogivorm muretaignaga.
  2. Sega peotäis pähkleid maapähklivõi või karamelliga ning pane üks kiht muretaigna peale.
  3. Sulata piimašokolaad koos 3-4 spl täispiimaga ja lisa järgmise kihina.
  4. Tõsta kook ahju 180 kraadi juures 20 minutiks.
  5. Sulata tumešokolaadkoos 3-4 spl täispiimaga ja lisa õhuke kiht koogi peale, siis jääb kook ilus läikiv.
  6. Kaunista pähklitega.

Kook

Šokolaadi-maapähklivõi kook

Mõnikord on nii, et tuleb peale pöörane magusaisu ega miski muu siin ei aita, kui tuleb teha ka üks pööraselt magus kook. Kook on sellises olukorras parim lahendus, sest siis on võimalik kustutada magusaisu kohe mitmel inimesel.

Üks väga hea šokolaadist kook võiks sisaldada maapähkleid ning maapähklivõid. Need teevad koogi mõnusalt rammusaks ning annavad lisaks juurde natuke soolakat maitset. Näiteks karamell ja šokolaad sobivad ideaalselt koos soolaka maitsega. Kuidas muidu Snickersi šokolaad maailmas nii populaarseks on saanud.

Sellise koogi valmistamiseks kasutasime neljakandilist koogivormi, sest sellel on eemaldatav põhi ning samuti on piklikum kuju mõnus vaheldus ümmargustele kookidele. Šokolaadi sulatamiseks kasutasime samuti juba tuttavat sulatuspotti.

Teised abimehed, mida kasutasime on spaatlid. Kasutada võib nii silikoonist laiemat spaatlid kui ka pikemat metallist spaatlit. Meie kasutasime mõlemaid. Metallist pikema spaatliga on hea just viimast silumist teha. Kõik meie spaatlid ja koogivorm ning sulatuspott on pärit Apelsini poest.

Kui kook valmis sai, siis see nägi välja nagu suur Šnickersi batoon, kuid palju pehmema ja sametisema maitsega.

Kook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here