Tikuvõileivad

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Koostisained

  • Kilu
  • Toorjuust
  • Must leib
  • Punane sibul
  • Tilli või rohelist sibulat

Valmistamisõpetus

  1. Võta musta leiva viilud ja vajuta lõikuriga leivast kujundid.
  2. Määri kujunditele toorjuustu.
  3. Keera kilu rulli ja torka tikk kõigepealt läbi kilu ja siis läbi leiva.
  4. Lõika punasest sibulast rattad ja lisa tikuvõileivale.
  5. Lisa tilli või rohelist sibulat.

Tikuvõileivad

Tikuvõileivad kiluga

Eestlaste jaoks on tikuvõileivad alati olnud üheks populaarsemaks suupisteks, mida ikka ja jälle külalistele pakutakse. Iga võileib näeb ju palju ägedam välja, kui ta on lõigatud tillukeseks ning torgatud tiku otsa.

Tikuvõileivad

Eesti Vabariigi sünnipäevaks valmistasime tikuvõileivad natuke erilisemat moodi. Nimelt tegime võileivad kiluga, kuid leivad ise olid erilisema kuju ja vormiga. Tavalisest mustast leivast lõikasime välja igasugu huvitavaid kujundeid. Selleks kasutasime spetsiaalset tikuvõileiva lõikurit, mille soetasime endale Apelsini poest. Sellise lõikuriga on väga mugav kujundeid lõigata, sest leib ei murene nõnda lõigates laiali ning ääred jäävad kena korrapärase kujuga.

Kujundeid, mida saab välja lõigata on palju erinevaid. Näiteks südamekujulisi, kandilisi, ümmargusi jne.

Tikuvõileivad valmisid meil imekiirelt. Kõige alla jääb leib, selle peale panime kodujuustu, siis kilu ning kõige peale punane sibul ja tavaline roheline sibul. Kõige lõpuks torkasime tikuvõileivad läbi tikkudega. Tikud samuti ostsime samast Apelsini poest.

Ma arvan, et tulid kõige vahvamad tikuvõileivad, mida me enda silmadega näinud oleme. Sama lõikurit võib kasutada ka teistsuguste tikuvõileibade valmistamiseks.

Soovimegi kõigile lugejatele kiireid käsi, et valmiksid maitsvad tikuvõileivad meie vabariigi sajandaks sünnipäevaks!

Tikuvõileivad

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here