Ahjuliha Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Eestimaine kombinatsioon ahjuliha, salati ja kartulitega on kujunenud juba tõeliseks söögilauaklassikaks. Soovides sellisest argitoidust midagi veidi põnevatoonilisemat välja mõelda, maandusime kiire mõttelennu järgselt millelgi natuke teistsugusel: liha, tomatisalat ja maapirnipüree (ei mingit trükiviga, täitsa maapirnid ongi).

Huvitavatest hellamaitselistest mugulatest maapirnidest – mis on minu poolest meie söögilaudadel kaugeltki liiga vähe esindatud – tegime kreemja, kuid toeka püree, millele andsid tooni värsked ürdid ja maitsesügavust pakkuv küüslauk.

Salatis lasime särada kirsstomatitel, lisades ainult maitset rõhutavat soola-pipart, värskendavat sidrunimahla, aromaatset basiilikut ja vahemereliselt siidjaks maitsenüansiks ka Lemontree maaletoodud Alfra La Maja oliiviõli. Lihtne, kiire ja ülimalt maitsev.

Lihaga käisime väga lihtsalt ringi – soetasime Nõo Lihavürsti Vanaema Ürdipeenra grill-liha, pistsime grillrežiimil ahju, viilutasime ja jätsimegi rahule. Maitsekombinatsioone on taldrikul niigi küllalt ja liha ürdirikas maitse on suurepärane ka täiesti omaette.

Lihtne, maitsev ja tervislik ahjuliha – pole ju paha?

Ahjuliha maapirnipüree Retseptisahtel

Koostisained

Salatiks

  • Mitut värvi kirsstomateid
  • Alfar La Maja Extra Virgin oliiviõli
  • Värske basiilik
  • Sidrunimahl
  • Sool-pipar

Lihaks

  • Nõo Lihavürsti Vanaema ürdipeenra grill-liha

Maapirnipüreeks

  • 1kg maapirnid
  • 50ml rõõsk koor
  • 50g või
  • 1 küüslauguküüs
  • Värske basiilik
  • Petersell

Valmistamisõpetus

Salat

  1. Haki kirsstomatid, sobib ka niisama pooleks lõigata.
  2. Lisa sool-pipar, kerge pigistus sidrunimahla ja paar supilusikatäit oliiviõli.
  3. Vastavalt maitsele võib juurde segada ka soovitud värskeid ürte – näiteks peterselli, basiilikut, koriandrit.

Liha

  1. Aseta liha ahju 200 kraadi juures u. 20 minutiks (muidugi alati aitab silmatest).
  2. Tükelda enne serveerimist vastavalt soovile.

Maapirnipüree

  1. Aseta viilutatud maapirnid keevasse vette ja keeda kuni pehmed, nii 10-15 minutit. Vala ära keeduvesi.
  2. Lisa rõõsk koor ja või ning hauta madalal kuumusel u. 10 minutit.
  3. Aseta segu blenderisse ning püreesta.
  4. Lisa ürdid: basiilik, petersell, purustatud küüslauk. Sega ja serveeri.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here