Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 45 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Eestimaine kombinatsioon ahjuliha, salati ja kartulitega on kujunenud juba tõeliseks söögilauaklassikaks. Soovides sellisest argitoidust midagi veidi põnevatoonilisemat välja mõelda, maandusime kiire mõttelennu järgselt millelgi natuke teistsugusel: liha, tomatisalat ja maapirnipüree (ei mingit trükiviga, täitsa maapirnid ongi).
Huvitavatest hellamaitselistest mugulatest maapirnidest – mis on minu poolest meie söögilaudadel kaugeltki liiga vähe esindatud – tegime kreemja, kuid toeka püree, millele andsid tooni värsked ürdid ja maitsesügavust pakkuv küüslauk.
Salatis lasime särada kirsstomatitel, lisades ainult maitset rõhutavat soola-pipart, värskendavat sidrunimahla, aromaatset basiilikut ja vahemereliselt siidjaks maitsenüansiks ka Lemontree maaletoodud Alfra La Maja oliiviõli. Lihtne, kiire ja ülimalt maitsev.
Lihaga käisime väga lihtsalt ringi – soetasime Nõo Lihavürsti Vanaema Ürdipeenra grill-liha, pistsime grillrežiimil ahju, viilutasime ja jätsimegi rahule. Maitsekombinatsioone on taldrikul niigi küllalt ja liha ürdirikas maitse on suurepärane ka täiesti omaette.
Lihtne, maitsev ja tervislik ahjuliha – pole ju paha?

Koostisained
Salatiks
- Mitut värvi kirsstomateid
 - Alfar La Maja Extra Virgin oliiviõli
 - Värske basiilik
 - Sidrunimahl
 - Sool-pipar
 
Lihaks
- Nõo Lihavürsti Vanaema ürdipeenra grill-liha
 
Maapirnipüreeks
- 1kg maapirnid
 - 50ml rõõsk koor
 - 50g või
 - 1 küüslauguküüs
 - Värske basiilik
 - Petersell
 
Valmistamisõpetus
Salat
- Haki kirsstomatid, sobib ka niisama pooleks lõigata.
 - Lisa sool-pipar, kerge pigistus sidrunimahla ja paar supilusikatäit oliiviõli.
 - Vastavalt maitsele võib juurde segada ka soovitud värskeid ürte – näiteks peterselli, basiilikut, koriandrit.
 
Liha
- Aseta liha ahju 200 kraadi juures u. 20 minutiks (muidugi alati aitab silmatest).
 - Tükelda enne serveerimist vastavalt soovile.
 
Maapirnipüree
- Aseta viilutatud maapirnid keevasse vette ja keeda kuni pehmed, nii 10-15 minutit. Vala ära keeduvesi.
 - Lisa rõõsk koor ja või ning hauta madalal kuumusel u. 10 minutit.
 - Aseta segu blenderisse ning püreesta.
 - Lisa ürdid: basiilik, petersell, purustatud küüslauk. Sega ja serveeri.
 
				
		


