Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 45 min
Kokku kuluv aeg: 1 h
Eestimaine kombinatsioon ahjuliha, salati ja kartulitega on kujunenud juba tõeliseks söögilauaklassikaks. Soovides sellisest argitoidust midagi veidi põnevatoonilisemat välja mõelda, maandusime kiire mõttelennu järgselt millelgi natuke teistsugusel: liha, tomatisalat ja maapirnipüree (ei mingit trükiviga, täitsa maapirnid ongi).
Huvitavatest hellamaitselistest mugulatest maapirnidest – mis on minu poolest meie söögilaudadel kaugeltki liiga vähe esindatud – tegime kreemja, kuid toeka püree, millele andsid tooni värsked ürdid ja maitsesügavust pakkuv küüslauk.
Salatis lasime särada kirsstomatitel, lisades ainult maitset rõhutavat soola-pipart, värskendavat sidrunimahla, aromaatset basiilikut ja vahemereliselt siidjaks maitsenüansiks ka Lemontree maaletoodud Alfra La Maja oliiviõli. Lihtne, kiire ja ülimalt maitsev.
Lihaga käisime väga lihtsalt ringi – soetasime Nõo Lihavürsti Vanaema Ürdipeenra grill-liha, pistsime grillrežiimil ahju, viilutasime ja jätsimegi rahule. Maitsekombinatsioone on taldrikul niigi küllalt ja liha ürdirikas maitse on suurepärane ka täiesti omaette.
Lihtne, maitsev ja tervislik ahjuliha – pole ju paha?
Koostisained
Salatiks
- Mitut värvi kirsstomateid
- Alfar La Maja Extra Virgin oliiviõli
- Värske basiilik
- Sidrunimahl
- Sool-pipar
Lihaks
- Nõo Lihavürsti Vanaema ürdipeenra grill-liha
Maapirnipüreeks
- 1kg maapirnid
- 50ml rõõsk koor
- 50g või
- 1 küüslauguküüs
- Värske basiilik
- Petersell
Valmistamisõpetus
Salat
- Haki kirsstomatid, sobib ka niisama pooleks lõigata.
- Lisa sool-pipar, kerge pigistus sidrunimahla ja paar supilusikatäit oliiviõli.
- Vastavalt maitsele võib juurde segada ka soovitud värskeid ürte – näiteks peterselli, basiilikut, koriandrit.
Liha
- Aseta liha ahju 200 kraadi juures u. 20 minutiks (muidugi alati aitab silmatest).
- Tükelda enne serveerimist vastavalt soovile.
Maapirnipüree
- Aseta viilutatud maapirnid keevasse vette ja keeda kuni pehmed, nii 10-15 minutit. Vala ära keeduvesi.
- Lisa rõõsk koor ja või ning hauta madalal kuumusel u. 10 minutit.
- Aseta segu blenderisse ning püreesta.
- Lisa ürdid: basiilik, petersell, purustatud küüslauk. Sega ja serveeri.