Ahjuroog köögiviljadega Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 35 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
  2. Vali sobiv ahjuvorm ja vala sinna riis.
  3. Aseta riisi peale kana.
  4. Kana peale kalla Härmavilja porgand, lillkapsas ja brokkoli ning raputa peale pruuni suhkrut.
  5. Vala peale teriyaki kastet ja vett.
  6. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga ning tõsta ahjuroog ahju 180 kraadi juures 35 minutiks.

 Ahjuroog Retseptisahtel

Ahjuroog köögiviljadega teriyaki kastmes

Meil on Retseptisahtlis selgelt juba kõigil kevad ja eesolev suvigi hinge pugenud. Suisa sel määral, et järgnevatel päevadel tahaksime teile soovitada mõned eriti head retseptid juurika-laadsetest toorainetest ja heita rammusamad road hetkeks kõrvale. Kuna selleaastasteks värsketeks juurviljadeks on aeg veel varajane, siis valmis meie tänane ahjuroog juurikakuninga Härmavilja porgandi, lillkapsa ja brokoliga.

Retsept meeldib meile eriti seetõttu, et nagu ühele õigele pajaroale kohane, saab sinna sisse panna kõik maitsva ja valmib ta ühtlasi kiirelt. Ahjus tuleb rooga hoida vaid umbes 35 minutit!

Ahjuroa põhiosa moodustavad riis, kanafilee ja köögiviljad, mis tähendab, et meie ahjuroog sobib suurepäraselt ka neile, kes veel pingutavad, et suveks vormi saada. Loe retsepti ja vaata videost, mis järjekorras ja kuidas täpselt ka ülejäänud koostisosad ahjuvormi asetada.

Kasutasime taaskord üht maitsvad külmutatud juurikate segu Härmaviljalt. Seekord läks käiku nende toode nimega Porgand, lillkapsas, brokoli. Segu sisaldab kõiki mõnusaid köögivilju, mis imavad vormi lisatavate koostisosade mahlad hästi endasse ja annavad omalt poolt roale värsket nüanssi.

Et ahjuroale veidi veel särtsu anda, lisasime juurde soolakat teriyaki kastet ja tükeldatud tšillikaunu. Teriyaki näol on tegu suhkrust, sojakastmest ja soolast valmistatud jaapanipärase maitsestamiskastmega, mis sobib ideaalselt köögiviljade ja erinevate liharoogade maitsestamiseks. Tšillikaunad annavad omalt poolt veel roale vürtsikust. Selle kogus soovitame kindlasti valida vastavalt maitsele.

Maitsev ahjuroog valmib, nagu juba mainitud, kõigest veidi enam kui poole tunniga. Pärast ahjust välja tõstmist soovitame roog kaunistada pealt värske maitserohelisega!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here