Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Inimene vajab aeg-ajalt ikka vaheldust, ka toidulaual. Sellepärast olemegi seekordses retseptis kartuli asendanud bataadi ning brokoliga. Bataat ehk maguskartul on meie igapäevase kartuli kauge sugulane. Maitselt on bataat aga magusam ja kasulik, sisaldades B-, C- ja D-vitamiini ning rauda. Maguskartulit peetakse ka stressi leevendajaks, kuna mugulad on hea magneesiumiallikas. Ka meie teisel komponendil, brokolil, on väga laiaulatuslik kasu tervisele. Paistab ta silma oma vähivastaste omadustega ning sisaldab kaaliumi, magneesiumi ning rauda. Brokoli tituleeriti hiljuti maailma parimaks köögiviljaks ning seda soovitatakse meie igapäevasesse menüüsse.
Muidugi, ainult püreed ei tahaks ju süüa, sellepärast praadisime sinna kõrvale Kikase Väikest Kotletti. Seda on kiire ja lihtne valmistada ning maitseb tõeliselt hästi. Väike Kotlet sisaldab valke, mineraal- ja toitaineid ning koos bataadi-brokoli püreega on su toidutaldrik kui üks suur vitamiinipomm! Head isu, teile!
Bataadi-brokoli puder Kikase Väikese Kotletiga
Koostisained
- 2/3 bataati
- 1/3 brokolit
- soola
- pipart
- 2 spl võid
Valmistamisõpetus
- Keeda bataati soolases vees.
- Kui bataat on poolpehme lisa brokoli.
- Kui ka brokoli on pehme, lisa tükeldatud bataat ja brokoli ning veidi soola, pipart ning 2 spl võid blenderisse. Blenderda.
- Pruunista Kikase Väike Kotlet pannil.
Märkmed
Juurde võid teha hapukoore-tilli kastet, kuhu lisa veidi soola.