Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Lõbusad lihapallid on teatavasti enamike laste lemmiktoit. Nutikad lapsevanemad on aru saanud, et mingil arusaamatul põhjusel on lihapallid ainukeseks võimaluseks oma võsukestele midagigi lihasisaldavat kõhtu saada.
Lihapallidega käivad aga reeglina koos ka hirmujutud kaheldava väärtusega koostissosadest ja nii mõneski veebiportaalis avaldatud fotod poe hakklihast, kus pildil oleval hakklihal on korraliku lihaga ikka väga vähe pistmist.
Meie ütleme aga ilma igasuguse häbita – meile korralik hakkliha meelib ja lihapallid ka! Täna valisime oma menüüsse Kikase poolt valmistatud broileri fileepallid, mille koostises on broilerifilee sisaldus suisa 74%! Kikase kokad on võtnud vaevaks pallid meie eest õigel temperatuuril kenasti ära küpsetada. Meie ülesandeks jäi täna ainult spagettide keetmine ning kastme tegemine.
Broilerifilee pallidega sobib imehästi veidi vürtsikam tomatikaste, mis on tehtud enamjaolt tomatipastast ning erinevatest vürtsikatest maitsetaimedest. Eriti vingelt sobib selle roaga peterselli, tüümiani, oregano ja basiiliku kooslus.
Kikase lihapallide koostises ja toorainena kasutatud hakkliha kvaliteedis võib kindel olla. Kõhu saavad igal juhul täis kõik – lapsed naudivad klassikalisi lihapalle ning täiskasvanud broilerifilee hõrku maitset mõnusas tomatikastmes. Head isu!
Koostisained
- 1 pakk Kikase Fileepalle
- 1 pakk tomatipastat
- 1 spl mett või suhkrut
- Pipart
- Soola
- Vahemere maitsesegu või värske hakitud petersell
- Tüümian
- Oregano
- Basiilik
- 1-2 küüslauguküünt
Valmistamisõpetus
- Keeda spagetid vastavalt pakil olevale juhisele (6-10 min).
- Pruunista pannil kergelt 1 pakk fileepalle.
- Lisa fileepallidele 1 pakk tomatipastat.
- Maitsesta soola, pipra, 1 spl meega või suhkruga.
- Lisa vahemere maitsesegu või värsket hakitud peterselli, tüümiani, oregaanot, basiilikut ja 1-2 küüslauguküünt ja lasta kaste keema.
Vaata veel pastasid siit!