Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- Forellimari
- Punane sibul
- Hapukoor
- Muna
- Leib või krõbeleib
- Roheline sibul
Valmistamisõpetus
- Lõika leib väikesteks õhukesteks viiludeks ja tõsta ahju 200 kraadi juures umbes 20 minutiks, et need muutuksid krõbedaks.
- Keeda muna kõvaks ja tükelda.
- Haki punane sibul ja tõsta pitsi sisse.
- Järgmise kihina lisa hapukoort ja tükeldatud muna ning kalamarja.
- Lisa kaunistuseks rohelist sibulat ja krõbeleiba.
Kalamarja suupisted
Valmistamise saabuva pidupäeva puhul kalamarja suupisted. Selleks on vaja kalamarja. Meie kasutasime M.V.Wooli Forellimarjam mille saime Mati Kalapoest. Forellimari on kalamarjadest täpselt paraja suurusega. Sellised lahedad pallid, mis suus mõnusa praksuga plahvatavad.
Kõigepealt võtsime sellised parajad klaasist joogipitsid. Kõige alla pitsi sisse hakkisime punast sibulat. Võib kasutada ka tavalist valget sibulat, aga meie soovitame punast, sest see on mahedama maitsega ning kalamarja suupisted tulevad nii ka palju värviküllasemad. Kui sibul sai hakitud, siis panime sibula peale hapukoore. Hapukoort lisades jälgisime, et igas pitsis oleks seda võrdne kogus, nii tulid kalamarja suupisted ilusad ühtlased.
Kõige peale siis asetasime kalamarja. Üks teelusikatäis on täpselt paras kogus, et tuleksid just sellised perfektsed kalamarja suupisted.
Krõbeleivad pistsime suupistete sisse nii, et ainult leiva ots oleks suupiste sees. Krõbeleibasid on palju erinevaid, kuid meie soovitame kasutada pigem selliseid krõbeleibasid, mis on õhemate viiludena. Kaunistamiseks kasutasime rohelist sibulat.
Kalamarja suupisted tulid meil välja väga ilusad ning maitsesid oivaliselt.
Vaata ka lõhe suupisteid koorikleival.
[…] Retsepti allikas: Retseptisahtel.ee […]