ceviche

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

 

Koostisained

  • 300 g hiidkrevette
  • 60 g värsket laimimahla – umbes 3-4 laimi
  • 2 spl tekiilat
  • 1 keskmine avokaado
  • 2-3 tšillipipart
  • peotäis koriandrit
  • soola
  • extra virgin oliiviõli
  • serveerimiseks nachosid

Valmistamisõpetus

    1. Pese laimid, poolita ja pressi välja laimimahl.
    2. Lisa sool, tükeldatud tšilli pipar, hakitud koriander ning avokaado ja tekiila. Kui segu tundub liiga hapu, lisa tasakaalustamiseks veidi extra virgin oliiviõli.
    3. Sega sisse puhastatud krevetid ja sega.
    4. Lase seista umbes 25-30 minutit või kuni krevetid on tõmbunud kergelt roosakaks. Liiga kaua segus seisnud krevetid muutuvad jahuseks.
    5. Serveeri nachodega.

ceviche

Kreveti ceviche

Kreveti ceviche on särtsakas ja värskendav eelroog, mis toob meieni Mehhiko päikese ja mereannid oma parimal kujul. See eksootiline roog ühendab endas krevettide delikaatse maitse, tsitruseliste värskuse ja tekiila vürtsika särtsu. Antud kooslus on midagi erilist, sest iga amps algatab suus ühe korraliku fiesta.

ceviche

Ceviche on traditsiooniline Ladina-Ameerika roog, mille juured ulatuvad Peruu rannikuäärsetesse piirkondadesse. Legend räägib, et ceviche sündis Inkade impeeriumi ajal, kus kohalikud kalurid valmistasid värskelt püütud kalast ja mereandidest tsitruselises marinaadis maitsvaid roogasid. Aja jooksul levis ceviche kogu Ladina-Ameerikas, iga riik lisas oma isikupära ja maitseid. Tänapäeval on ceviche populaarne kogu maailmas, pakkudes värskeid ja elavaid maitseid.

ceviche

Tekiila lisamine annab sellele klassikalisele roale uue mõõtme. Tequila toob esile krevettide magususe ja tsitruselised noodid, lisades samal ajal kerge vürtsikuse ja sügavuse. Selle retsepti saladus peitub kvaliteetses tekiilas ja värsketes koostisosades, mis koos loovad unustamatu maitseelamuse. Selleks, et roog tuleks sama hea nagu Retseptisahtli peakokal Margitil, tuleb kasutada samasuguseid tooteid. Margit kasutas oma roas Don Roberto tekiilat.

ceviche

See on ideaalne roog neile, kes otsivad värsket ja särtsakat eelrooga. Visuaalselt kaunis ja maitselt rikkalik ceviche sobib suurepäraselt igale peolauale või suvisele grillõhtule. Proovi seda hõrgutist koos pere ja sõpradega ning loo meeldejäävaid kulinaarseid hetki.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here