Meil toimus novembris järjekordne Retseptisahtli kokakool, kus maitsesime eriti huvitavaid ja naturaalseid mahlasid, mis on pärit Lõuna-Prantsusmaalt. See on paik, kus tihti paistab soe päike ning kõik puu- ja aedviljad saavad tänu sellele küpseda eriti magusaks ja mahlaseks. Mahlade tootja on Patrick Font ning kõik eestlased saavad selliseid mahlasid endale tellida läbi ettevõtte, millel nimeks Fruits in Bottle. Nende kodulehega saate tutvuda siin.
Mis teeb siis need mahlad nii eriliseks? Need on toodetud käsitöönduslikult, mis tähendab, et tootmine põhineb käsitööl. Kõikidele toodetele on iseloomulik naturaalsetest ja ehtsatest maitsetest koosnev aroomipalett. Saagist ja maailma viljade avastustest olenevalt tutvustatakse igal aastal uusi maitseid. Näiteks vastupidiselt tööstuslikele mahladele ja nektaritele, mille maitsevalik on aastaringi ühesugune, on nende tooted igal aastaajal erinevad. Toodete maitsed ja tekstuur on erinevad olenevalt aastast ja kliimatingimustest, milles viljad kasvavad.
Lisaks on nende tootevalikus väga palju erinevaid ning huvitavaid maitsekooslusi, mida naljalt juba kuskilt mujalt poelettidelt ei leia. Näiteks õuna ja yuzu mahl, kollase tomati nektar ja passioni mahl on kõigest väike murdosa põnevatest maitsetest. Kokku on valikus lausa 37 erinevat mahla ja nektarit! Väga põnevad leiud on kindlasti veel maasika-, viigimarja ja kiivinektarid. Meie jaoks kõige huvitavam maitse poolest oli passioni mahl, sest see on mõnusalt hapukas ja eheda passioni maitsega. Mõnele kokakoolis osalejale tundus see mahl veidi võõrana, kuna meie poodides nii eheda maitsega passioni mahla polegi ja ilmselt sellepärast pole kõik selle maitsega harjunud. Hea on see, et mahlade valik on nii suur, et igaüks leiab kindlasti oma lemmiku.
Kellele siis sellised mahlad mõeldud on? Kindlasti on mahlad mõeldud kõigile ning eriti nendele inimestele, kes otsivad eksklusiivsemaid maitseelamusi ning soovivad tutvust teha mahlade gastronoomilise ja huvitava maailmaga. Kõik mahlad on mõeldud kohe joomiseks, kuid samas võib neid ka soovi korral veega lahjendada.
Kes oleks osanud arvata, et mahlade maailm võib nii põnev olla. Meeldiv üllatus oli see meie ja kõigi kokakoolis osalejate jaoks kohe kindlasti.