Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 40 min
Kokku kuluv aeg: 50 min
Koostisained
- Härmavilja pajarooga
- Võid
- Kohvikoort
- Riivjuustu
- Peekonikuubikud
- Soola
- Pipart
- Peterselli
Valmistamisõpetus
- Prae pannil peekonikuubikud.
- Kalla Härmavilja pajaroog vormi ja maitsesta soolaga.
- Kata köögiviljad riivjuustuga ja vala kohvikoort ning maitsesta pipraga.
- Tõsta pajaroog ahju 180 kraadi juures 30-40 minutiks.
- Tõsta peale praetud peekonid ja hakitud petersell.
Pajaroog peekoniga
Puudel lehed aina langevad ja langevad ning sügis poeb vaikselt külje alla. Kui ilmad sügiseselt jahedaks lähevad, siis alati aitab üks korralik soe toit, mis oleks kasulik ja vitamiinirikas. Viirused hakkavad ikka, siis ringi liikuma, kui väljas puhub kõle tuul ning temperatuurid on pigem külmapoolsed. Kõige parem ravi haiguste peletamiseks ongi vitamiinirikas ning täisväärtuslik toit. Nii otsustasimegi, et meil valmib pajaroog, mis sisaldab palju köögivilju ning mõnusas koguses krõbedat peekonit.
Kõigepealt seadsime sammud poodi ning otsustasime osta sealt köögiviljasegu, millel nimeks Härmavilja pajaroog. Kui pakendit vaatasime, siis lugesime välja, et see sisaldab porgandit, aeduba, lillkapsast, brüsseli kapsast, nuikapsast, porrulauku ja veel seller. Kõik koostisosad on väga kasulikud ja vajalikud. Lisaks neid oli ühes pakendis nii palju, lausa 7 tükki! Sellise seguga on kindlasti toitu ka lihtsam valmistada ning kogu protsess on palju kiirem. Külmutatud köögiviljad on väga kasulikud. Öeldakse, et külmutatud köögiviljade vitamiini- ja toitainesisaldus on isegi suurem kui pikka transportimist talunud ja päevi poes seisnud värsketel viljadel. Eriti siis, kui pole hooajalised köögiviljad.
Pajaroog valmis meil kiiresti, kokku läks meil maksimaalselt 40-45 minutit, eks valmistamise aeg sõltub ka ahjust. Peekoni lisasime alles siis, kui pajaroog oli ahjust välja tõstetud. Nii jäi peekon palju krõbedam. Kui hiljem liha lisada, siis saavad ka need rooga süüa, kes muidu liha ei söö. Igaüks saab nii peekonit tõsta oma enda soovi järgi. Meil sõid kõik koos lihaga. Soe ning toitev pajaroog maitses kõigile väga hästi. Kiideti ka värviküllast välimust ning mõnusat mahlakust. Pajaroog on alati kindla peale minek, sest valmistamine on ülimalt lihtne ning kõigile kontimööda.