Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Kikase Doktori-Lemmikrulli
- Herneid
- Kikerherneid
- Tahinit
- Küüslauku
- Piparmünti
- Peeti
- Soola
- Pipart
- Beebispinatit
Valmistamisõpetus
- Tõsta liharull 5-10 minutiks ahju küpsema.
- Keeda herned poolpehmeks, lisa soola ja pipart ning blenderda koos piparmündiga.
- Peedihummuse tegemiseks lisa blenderisse kikerherned, tahnini, küüslauk, peet, sool ja pipar ning blenderda läbi.
- Kaunistuseks lisa beebispinatit.
Paneeritud liharull hernetamabi ja peedihummusega
Kikas on välja tulnud ühe väga huvitava tootega. Selleks on Kikase Doktori-Lemmikrull. Tegu on siis praetud paneeritud sealiha ja kanahakkrulliga, mis omakorda on veel täidetud tillivõide täidisega. Tundub huvitav? Meile igatahes tundus väga põnev ning proovisime selle ka kohe järele teha.
Liharull on roog, mis valmis väga lihtsalt. Liharull tuleb eemaldada karbist ning panna lihtsalt ahju küpsema. Muud polegi vaja teha. Hoopis teine teema on lisandiga. Meie valmistasime kõrvale hernetambi, kuhu lisasime ka natuke piparmünti. Keetsime herned poolpehmeks ning panime koos piparmündiga blenderisse ning blenderdasime ära. Kui blenderit pole, siis ajab asja ka väga edukalt ära pudrunui. Tambi tegemise ajal lisasime ka piparmündi. Piparmündiga ei tohiks väga liiale minna, sest muidu hakkab see maitses natuke liiga palju domineerima.
Hernetamp ja liharull sobivad ideaalselt kokku, lisaks annavad herned värsket kevadist värvi kogu toidule juurde. Kuid me ei piirdunud ainult tambi valmistamisega, vaid tegime juurde ka peedihummuse. Peedihummuse valmistasime nagu ikka kikerhernestest, kuid lisasime juurde ka veel peeti. Kes soovib vaadata, kuidas hummust valmistada, siis võib vaadata meie hummuse retsepti siit.
Meie liharull maitses väga hästi. Väljast oli liharull mõnusalt krõbe ja lahti lõigates voolas pehmeks sulanud või välja, mis tegi kogu toidu väga pehmeks ja mahlaseks.