Retseptisahtel Peedid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

Mahlased ja krõbedad peedid suussulava juustuga

Erksate värvidega imemaitsev eelroog – tõeline kummardus sügisele. Veidi krõmpsuv, mahlane ning magus sügisene suupiste. Balsamico ja mesi toovad hästi esile peedi maitse ning veidi sulanud kitsepiimast valgehallitusjuust muudab kogu eelroa maitse palju põnevamaks.

Peedi puhastamisel soovitame kasutada kummikindaid või kui nendega on ebamugav, siis puhasta käsi pärast peedi puhastamist sidrunimahlaga. Nii võid kindel olla, et sõrmedele ei jää roosakat värvi.

Küpsetatud peedid kitsejuustu, balsamico ja meega:

Peedid juustuga retseptisahtel

Koostisained

  • 4 keskmist peeti (u 600 g)
  • 250 g valgehallitusjuustu kitsepiimast
  • palsamiäädikat
  • oliiviõli
  • soola
  • pipart
  • ürdisegu
  • mett

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Puhasta peedid ning lõika need umbes 1 cm jämedusteks ratasteks. Mida jämedamad rattad peedist lõikad, seda rohkem läheb aega nende küpsemiseks ning kui teed liiga õhukesed rattad, siis on oht, et need kõrbevad ära.
  3. Pane ahjuplaadile paber peale. Vala paberi peale veidi vett, muidu kõrbeb peet paberi külge kinni. Aseta plaadile peedist rattad, nirista peetide peale palsamiäädikat ja oliiviõli. Maitsesta soola, pipra ning ürdiseguga ja pane ahju umbes 20 minutiks või kuni peet on enam-vähem pehme.
  4. Lõika kitsejuustust samuti peenikesed rattad. Kui peedid on valmis, võta need ahjust välja ja aseta 1 juusturatas iga peediratta peale. Pane peedid uuesti koos juustuga ahju, kuni juust on kuldpruun või pealt kergelt sulanud.
  5. Serveeri mee ja palsamiäädika kreemiga.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here