Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- StreedFoodi searibid
- Maisi
- Hapukoort
- BBQ-kastet
- Näpuotsaga soola
- Peterselli
Valmistamisõpetus
- Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Tõsta maisid küpsema.
- Kui maisid hakkavad valmima lisa ahju ka ribid soenema 5 minutiks (ribid sobivad söömiseks ka külmalt).
- Kastme tegemiseks sega kokku hapukoor ja BBQ-kaste. Soovi korral lisa natukene soola.
- Serveeri ribid koos maisi ja dipikastmega.
- Kaunista peterselliga.
Searibid ahjuküpse maisiga
Kas on võimalik süüa teha ka nii, et lased toidu ainult soojaks ja valmis? On küll, saab isegi nii, et ei lasegi toitu soojaks ja võid sööma asuda. Näiteks StreetFoodi searibid on just sellised mõnusad ampsud, mida võib süüa nii külmalt kui ka soojalt. Mõtlesime teha nö maailma kõige kiiremini valmivad searibid. Usume, et meil see ka mitteametlikult õnnestus.
Nagu ennist mainisin, siis põhikomponendiks olid meil StreedFoodi searibid, mis on kohe söömiseks valmis. Otsustasime need ikkagi ahjus valmistada ning proovida, kuidas need ka soojalt maitsevad. Et searibid ennast taldrikul liiga üksikult ei tunneks, siis valmistasime ahjus kõrvale ka kuldkollase maisi ning mõnusa dipikastme.
Ega sellel pikemalt ma ei peatugi, kuidas kogu kokkamise protsess täpselt käis, sest see on lihtsalt liiga lihtne. Paned ahju ja võtad õigel ajal välja. Ideaalne kiire amps või praad oligi valmis. Pikemalt peatun pigem maitsel. Ribid maitsesid väga hästi. Liha tuli ideaalselt luu küljest lahti. Liha oli maitsestatud ka väga asjatundlikult ning igas ampsus oli tunda mõnusat piprast mekki.
Usun, et sellise praega petab kõik sõbrad ära. Heas mõttes. Kui soojad ribid lauale panna ning maisitõlvikud kõrvale, siis tegelikult ei saagi keegi aru, et searibid olid tegelikult kohe alguses juba valmis ning meile jäi ainult soojaks tegemise vaev. Proovige järele, sest see on lihtne. Võtab vähe aega ning lisaks ka maitsev.