Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- 2-3 keskmist kollast peeti
- 150-200 g porgandit
- 1 spl mett
- 200 g kikerherned
- oliiviõli
- 1 spl võid
- 1 tl persilladet
- 50 g rukolat
- 50 g spinatit
- 1 tl balsamicot
- soovi korral värskeid maasikaid
- soola
- musta pipart
Valmistamisõpetus
-
Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
-
Puhasta ja tükelda peet ning porgand.
-
Aseta köögiviljad küpsetuspaberile ja vala oliiviõliga üle.
-
Maitsesta soola, pipra ja meega.
-
Küpseta ahjus umbes 25-30 minutit või kuni köögivili on poolpehme (meile meeldib kergelt krõmpsuv köögivili).
-
Aseta pannile veidi oliiviõli ja või ning prae kikerherned, maitsesta persilladega.
-
Loputa rukola, spinat ja maasikad ning aseta vaagnale, lisa röstitud peet ja porgand ning kikerherned.
-
Maitsesta balsamico, sidrunimahla ja oliiviõliga.
-
Serveeri.
Kikerhernesalat
Esiteks – „kikerhernesalat“ on üks eriti tore sõna. Aga see selleks, me oleme siin ikkagi ju süüa tegemas. Meie tänane roog on salat, kuid selline mille peab ahjus valmis küpsetama. Peamisteks koostisosadeks peet, porgand ja kikerherned ning väärt tööriistad kaupluselt Apelsin. Suvine kikerhernesalat saagu olla!
Nii nagu enamuse meie toitude puhul on ka selle salati valmistamine üpriski lihtne. Kõige töömahukam on vast köögiviljade koorimine, aga kui viljad on värsked, siis piisab tihti vaid pesemisest. Peedile tuleb siiski midagi teravat näidata – hädapärast võib koorida noaga, aga et endal elu lihtsam oleks soovitan kasutada korralikku koorijat, mis on sõrmedele ohutu ja teeb töö palju kiiremaks. Sedasi võite protsessi ka pere väiksemaid kaasata.
Köögiviljad tuleb ahjus läbi küpsetada – meile meeldib kergelt krõmpsuv, aga võite need kuumaga ka päris pehmeks ajada. Kõige ühtlasema tulemuse annab viljade ahjuplaadile laotamine. See on ka paras aeg kus teha esimene ring maitsestamist ning seejärel võid kraamile kuuma anda.
Köögiviljadele prae kõrvale kikerherned, sest noh – kikerhernesalat, ning kui kõik valmis, pane toit vaagnale ja tee teine ring maitsestamist. Siin tulevad mängu balsamico, oliiviõli ning sidrunimahl. Minult on korduvalt küsitud, et kas kasutada poelettidelt leitavat juba pressitud mahla või pigistada see ise mõnest värskest sidrunist välja. Minu vastus – kuniks poes sidruneid müüakse, seni pressi see ise välja. Ühe mugava ja vastupidava sidrunipressiga on see ka täielik käkitegu. Värske sidrunimahl on seda kindlasti väärt.
Selline lihtne ning mõnevõrra teistmoodi toit siis tänaseks korraks. Retseptis sobib kasutada nii punaseid kui ka kollaseid peete. Kollased on lihtsalt pisut mahedama ja magusama maitsega, käed jäävad ka puhtaks. Kolage julgelt kaupluse Apelsin e-poes – kindlasti on seal midagi põnevat mis teiegi elu lihtsamaks võib teha ning seejärel kokkama! Ega see suvine kikerhernesalat end ise valmis ei tee.