Täidetud bataat

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Bataati
  • Hakkliha
  • Ube
  • Avokaadot
  • Riivjuustu
  • Sibulat
  • Soola
  • Pipart

Valmistamisõpetus

  1. Lõika bataadid keskelt pooleks ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
  2. Haki sibul ja prae pannil koos hakklihaga ning maitsesta soola ja pipraga.
  3. Kui hakkliha on küps, lisa ka oad.
  4. Bataat on küps, kui kahvel ilusti sisse läheb.
  5. Tee küpsele bataadile lusikaga täidise jaoks natukene ruumi.
  6. Tõsta hakklihatäidis bataadile ja tõsta peale viilutatud avokaado ning riivjuust.
  7. Tõsta täidetud bataadid veel mõneks minutiks ahju, et riivjuust ära sulaks.

Täidetud bataat

Täidetud bataat avokaadoga

Lastel ja noortel, enne kui elu neid konformeeruma paneb, on paljude asjade suhtes kadestusväärne ükskõiksus. See ükskõiksus aitab kaasa loovusele, julgusele proovida uusi asju ja see on oluline ka kokkamismaailmas. Mitte ainult ei teki selle tulemusel põnevaid maitseid, vaid tekitab noortel suuremat huvi kokkamise vastu, motiveerides neid ka oma toitumist jälgima.

Rimi korraldab taas konkursi Retsepti Meistriklass, kuhu on oodatud osalema põhikooliõpilased oma klassiga kokku pandud meeskonnana. Iga kuu saavad meeskonnad uue retseptiülesande, mida lahendada. Kõige selle eesmärk on luua noortes kokkamishuvi ning panna neid läbi selle ka mitmekesisemalt toituma. Kangest hirmust suureks saamise ees ja solidaarsusest noorte kokkamishuviliste vastu otsustasime konkursiväliselt sellest võistlusest ka osa võtta ning teeme noortele antud retseptiülesandeid kaasa.

Täidetud bataat

Veebruarikuu ülesandeks oli teha üks maitsev toit bataadist ehk maguskartulist. Bataat on täitsa tore, mitte ainult pole sellel üks vahva nimi (see tuleb ladina keelest), vaid tegu on ka tohutult kasuliku viljaga. Esiteks on see tänu suurele kiudainete sisaldusele väga toitev. Teiseks on selles palju mineraale ja vitamiine nagu A – mis toetab sinu elundite tööd ja hoiab silmad terved, B6 on väga vajalik ajutööle ning meie kõigi suur tuttav C-vitamiin, mis on põhimõtteliselt kõige jaoks hea – tugevdab immuunsust, ennetab südamehaigusi ning hoiab naha korras ja mõnusalt kortsuvaba.

Meie idee oli teha ühest harilikust bataadist üks täidetud bataat. Täidiseks võtsime omale hakkliha, ube, riivjuustu ning avokaadot. Otsisime maguskartulid välja ning lõikasime keskelt pikkupidi pooleks ja tegime kummagi poole sisse täidise jaoks pisut ruumi. Seni, kuni bataadipooled ahjus oma aega ootasid, tegime hakkliha-oa täidise, mis tähendas nende maitsestamist ja pannil valmis küpsetamist.

Täidetud bataat

Pärast maguskartuli küpsemist saime selle täidisega ära täita ja lisada avokaadoviilud ning riivjuustu. Kogu krempel läks uuesti ahju, et juust seal peal mõnusalt ära sulaks ja välja võttes saimegi oma retseptiülesande täidetuks lugeda – hõrgutava maitsega imelihtne ja tasakaalustatud eine, mis ahjust võttes täidab terve toa mõnusa bataadilõhnaga. Proovige kindlasti järele, veel parem – võtke ka ise ülesannetest osa!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here