Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 30 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Taipärane on üks termin, mida loobitakse viimasel ajal üsna kergekäeliselt. Ei usu, et ükski tavakokk oskab seda mõistet täpselt defineerida. Minu jaoks on taipärane alati tähendanud mõnusat vürtsikust ning kreemjat konsistentsi. Me kõigi õnneks vastab seekordne kulinaarne šedööver just täpselt nendele kriteeriumidele. Kõige tipuks lisasime suus sulava supi sisse ka hõrkjat forelli, mille püüdsime ise otse Mati Kalapoest.
Ma ei tea, kuidas teiega on, aga ühest kreemjast kookosesupist ei ole ma veel kunagi ära öelnud. Kui see on veel taipärane ja sisaldab veel hõrkjat forelli, siis on küll päev korras. Forell tuleb meile supi sisse see kord väikeselt pereärilt, M.V.Woolilt. Me oleme neilt juba mitu korda kalu ostnud ning ka praeguse retsepti juures ei ole nad meid alt vedanud. Nad teavad, mis on hea kala.
Taipärane kookosesupp forelli ja köögiviljadega
Koostisained
- MWVooli forell 500g
- kalapuljong pool liitrit või vett
- keskmine porgand
- jupp porrut
- üks väiksem punane paprika
- 1 spl sidrunheina
- küüslauk (suurem küüs)
- 1 purk kookosepiima või kreemi
- sool
- pipar
- koriander
- petersell
- tšilli
Valmistamisõpetus
- Lisa vette puljongikuubik, porgand ning seejärel porru
- Haki paprika peeneteks tükkideks ning viska tükid supipott
- Lisa hakitud küüslauk koos sidrunheinaga
- Aeg kookospiimaks ning õhtu täheks, forelliks. Forell võiks olla kuubikuteks tükeldatud.
- Lase segu keema ning keera tuli alt ära ning lasta segul auruda
- Lõpetuseks lisa maitserohelised ja värske tšilli. Jumala eest, ära unusta tšillit, sest ilma selleta ei ole see taipärane. See tuleb lihtsalt pärane.