Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- 100 g Kochi India pähkleid
- 400 g brokolit
- 200 g rooma salatit või valmis salatisegu
- 1 keskmine küps avokaado
- 100 g mustikaid
- 2–3 spl extra neitsioliiviõli
- 2 tl sidrunimahla
- 1 tl vedelat mett või taimset siirupit
- 1 tl Dijoni sinepit
- soola
- pipart
Valmistamisõpetus
- Puhasta ja tükelda brokoli võrdse suurusega õisikuteks.
- Lase vesi keema ja keeda (umbes 5 minutit) õisikuid kergelt soolaga maitsestatud vees.
- Vala vesi ära ja jahuta.
- Puhasta ja tükelda avokaado ning rooma salat.
- Vala kokku salatikastme komponendid, maitsesta soola ja pipraga ning vispelda või klopi kahvliga ühtlaseks.
- Laota serveerimisnõusse krõmpsuv, keedetud ja jahtunud brokoli, tükeldatud avokaado ja salat.
- Lisa seedermänni seemned (soovi korral võid pannil eelnevalt pähklid röstida) ning mustikad.
- Vala ühtlaselt salatile kaste ja serveeri.
Värske suvine salat
Suvine salat ei pea olema igav – värvid, tekstuurid ja värsked maitsed loovad koos midagi tõeliselt elavat ja nauditavat. See suvine salat ühendab rohelised köögiviljad, kreemja avokaado, mahlased marjad ja pähklise krõmpsu, pakkudes igas ampsus tasakaalu ja elujõudu.
Suvine salat on armastatud kogu maailmas, eriti Vahemere ja Aasia köökides, kus hooajalised köögiviljad ja kerged kastmed on au sees. Värske keedetud brokoli on ideaalne alus, kuna see säilitab oma krõmpsuvuse, samas kui avokaado toob juurde pehmust. Selline suvine salat sobib nii kergeks lõunaks kui õhtuse grillroa kõrvale.
Kastmega viimistletud salat saab erilise lõppviimistluse tänu Kochi India pähklitele. Need pähklised seemned lisavad roa maitsele röstise ja kergelt vaiguse nüansi. Kochi seemned on kvaliteetsed ja sobivad ideaalselt just sellist tüüpi salatitesse, kus naturaalne koostis tuleb esile.
Kokkuvõttes on see suvine salat ideaalne valik, kui soovid kerget, toitvat ja maitseküllast rooga. Serveeri see kas eraldiseisva roana või osana mitmekesisest suvisest einest – igal juhul on tulemus värske, maitsev ja meeldejääv.