Cono Sur Retseptisahtel

Et hea toit käib sageli koos sobiva veiniga, otsustasime Retseptisahtli poolt lisaks maitsvate roogade retseptidele teile aeg-ajalt ka head veininõu anda.

Pimedamal ja külmemal aastaajal suureneb isu tavaliselt veidi toekamate roogada järele. Külmaks talveks tuleb valmis olla ja hea sea-, loomaliha- või lambapraad on selgelt omal kohal. Imetabaselt hästi sobib sellega koos lauale punane vein. Meie tänane valik langes Tšiilile – täpsemalt Cono Sur istanduses toodetud Bicicleta Cabernet Sauvignonile.

Cono Sur venide maaletoojaks Eestis on Liviko, mille esinduskaupluste ja e-poe veinivalikust leiab erinevaid Cono Sur veini mitmeid teisigi.

2012.aasta, mil vein valmistati, oli Tšiilis väga hea veiniaasta. 88% viinamarjadest, mida Bicicleta veini valmistamisel on kasutatud, on Cabernet Sauvignon sordist. Vein on rubiinpunane ning üldjoontes võib seda kirjeldada kui keskmise täidlusega ning marjase iseloomuga punast veini.

Nii aroom kui ka maitse on väga marjane. Tunda on musti metsikuid kirsse, tumedaid ploome ja kuivatatud ürte. Veini järelmaitse on vürtsiselt-ürdiselt marjane ja pehme lõpuga.

Tänane Cabertnet Sauvignon sobib ideaalselt nii toitude juurde kui ka lõõgastuseks vabal ajal. Soovitame serveerida Cono Suri sea- ja loomalihast valmistatud toitude kõrvale, küpsete juustudega ning samuti kasutada seda punaveini-marjakastmetes.

Vina Cono Sur veinikoda on autatud 1993. aastal Tšiilis, Santiagost lõunapool asuvas Colchagua Valleys. Viinamarjaaedu on Cono Suril üle 1800 hektari mitmetes erinevates viinamarjakasvatuspiirkondades Tšiilis.

Vaata veel veinisoovitusi siit!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here