Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 2 h 15 min
Koostisained
- 3 mangot
- 250 ml kookoskoort (natukene paksem kui kookospiim)
- 2 spl tuhksuhkrut
Valmistamisõpetus
- Koori mangod ja lõika väikesteks tükkideks. Meie kasutasime mangolõikurit kivi eemaldamiseks.
- Blenderda mangotükid püreeks.
- Lisa 250 ml kookoskoort ja vispelda kuni tekib kreemjas konsistents.
- Lisa 2 spl tuhksuhkrut.
- Tõsta segu klaasidesse ja kaunista mangotükkidega ning tõsta mõneks tunniks külmkappi.
Mangovaht
Mangovaht on selline magustoit, mida on lihtne valmistada ning koosneb ainult kolmest koostisosast. Magustoidu lihtsuses peitubki selle võlu. Mango ise on luuvili nagu aprikoos, kirss või ploom. Mangod on kasulikud, sest soodustavad seedimist, tugevdavad immuunsüsteemi ja hoiavad kolesterooli taset kontrolli all.
Mangovaht on magustoit, mille põhikomponendiks ongi just mango. Enne mango lõikamist tuleb see ära koorida ja lõikuda. Koorimine on lihtne, kuid põhiline mure on tavaliselt mangokivi eemaldamisega. Mangokivi on väga kangekaelne tegelane ning selle eemaldamine võib osutuda keerulisemaks, kui alguses võiks arvata. Väga hea nipp on kasutada kivi eemaldamiseks mangolõikurit. Lõikur on väga hea, sest see lõigub mango viiludeks ning lisaks eemaldab ka tülika kivi. Meie leidsime enda mangolõikuri Apelsini poest. Sellega oli väga hõlbus ja kiire mangosid viiludeks lõikuda.
Mangovahtu tehes võib sellele lisada ka munavalget, mis lööb segu veel rohkem vahtu. Kuna me valmistasime mangovahu, mis peaks sobima ka veganitele, siis jätsime munavalge seekord retseptist välja. Vahtu tehes peab arvestama ka sellega, et valitud mangod oleksid küpsed, sest muidu võib kogu magustoit jääda natuke liiga hapu. Muidugi, kes hapumat maitset eelistab, siis võib alati kasutada ka natuke tooremaid mangosid.
Kui mangovaht valmis sai, siis tõstsime selle välja ilusatesse madalatesse desserdiklaasidesse. Väga hästi sobivad serveerimiseks ka viskiklaasid. Vahu peale panime kaunistuseks mangokuubikuid ja piparmündilehti. Selline külm magustoit sobib väga hästi söömiseks kuumadel suvepäevadel või siis, kui tuleb isu millegi eriti värske ja puuviljase järele.