Mille feuille kook

Valmistamisaeg: 45 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Sulata taigen.
  2. Puista taigna rullimiseks natukene jahu ja rulli taigen õhukeseks.
  3. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadises ahjus 12-15 minutit.
  4. Vala vahukoor kaussi ja lisa suhkur ning vahusta.
  5. Lisa toorjuust ja vaniljesuhkur ning vahusta veel.
  6. Purusta kirsid blenderis ja lisa kreemile ning sega.
  7. Lõika noaga jahtunud koogipõhi tükkideks.
  8. Tõsta kreem tordipritsi ja kata taigna tükk.
  9. Tõsta kreemi peale uus taigna kiht ja kata uuesti kreemiga.
  10. Tõsta viimane kiht taigent kreemi peale.
  11. Kaunista pealt punaste sõstardega ja raputa peale tuhksuhkrut.

Mille feuille kook

Mille-feuille kook kirsikreemiga

Jõulud on kohe varsti käes ning õige aeg on teieni tuua ka üks magus retsept, mille valmistamine on küllaltki lihtne ning välimus väga õhuline ja isuäratav. See on magustoit, mille nimeks on Mille-feuille kook.

Huvitav ning kindlasti keeruline nimi, mida kiiresti ette vuristada. Kuid keerulise nime taga peidab ennast küllaltki kergesti valmiv kook. See on kihiline kreemikook, mis meenutab Napoleoni kooki, kuid valmistamisviis ning koostis on tegelikult natuke erinevad. Mille-feuille kook tõlkes tähendab tuhande lehe kooki. Kihtide vahele on tavaliselt lisatud keedukreemi, kuid sinna võib ka täitsa ise omal valikul mõnda teist kreemi panna. Meie otsustasime kirsikreemi kasuks, sest kirsid on meie meelest sellised natuke jõululikud marjad. Jõhvikad ja pohlad on sellised hapud marjad, mis nii hästi meie magustoitu ei klapi. Kirsid on magusamad, kuid samas punased, lähevad jõuluvärvidega hästi kokku ja ning passivad väga hästi ka igasugu kreemide ja tortide koostisesse.

Kirssideks valisime juba teada tuntud Härmavilja kivideta kirsid, sest kirsse väga puu otsast enam ei korja ning kividest nagunii ei viitsi neid puhastada. Parem juba siis osta puhastatud ja valmis kirsid ning kõik on rahul.

Mille feuille kook

Teine oluline komponent on kindlasti tainas. Oh üllatust, jällegi kasutame just Härmavilja Kodust pärmi-lehttaigent, sest see on meile juba tuttav ning siiani on ka kõik retseptid sellega õnnestunud. Meie Mille-feuille kook tuli kolmekihiline ja roosa. Kes soovib punakamat tooni, võib ju oma soovi järgi kreemile toiduvärvi juurde lisada. Kuid meile roosa meeldib, natuke teistmoodi ja selline rõõmus toon. Kaunistasime pealt punaste sõstardega. Kui suvel värskeid kirsse saada, siis võib ka terveid kirsse kaunistamiseks kasutada.

Mille-feuille kook sobib väga hästi külalistele pakkumiseks, kuid see on ka väga hea viis, kuidas lihtsalt kerge vaevaga jõuludeks üks maitsev magustoit valmistada. Niigi on ju keerulisi ahjupraade ning peoroogasid jõuludel ahjust tulemas, miks mitte siis magustoidu valmistamisel aega ja vaeva kokku hoida ning valmistada üks Mille-feuille kook kirsikreemiga.

Mille feuille kook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here