Koostisained
- 130 g Loodusväe täisterakaerahelbeid (võid need enne ära jahvatada või lihtsalt koos teiste koostisainetega blenderisse lisada)
- 2 tl toorroosuhkrut
- ¼ tl söögisoodat
- 1 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl Himaalaja soola
- 1 spl Loodusväe tšiiaseemneid
- 250 g Loodusväe kookospiima
- 1 tl õunaäädikat
- 1 spl Loodusväe kookosõli
- 2 spl Loodusväe mustasõstramahla (sobivad ka pohla- ja mustikamahl)
Valmistamisõpetus
- Sega õunaäädikas kookospiimaga kokku ja jäta see segu umbes 3 minutiks seisma. Seejärel lisa kõik koostisosad kannmikserisse, lisa piima ja äädika segu ning mikserda ühtlaseks seguks. Kui sul ei ole võimalik kaerahelbeid enne ära jahvatada, siis mikser jahvatab need kenasti ära, nii et pannkookides helbed tükkidena näha ega tunda ei jää.
- Pane väike portsjon tainasegu soojale pannile (küpsetamiseks sobib hästi kookosõli) ja keera koogil teine pool siis, kui sellele tekivad mullid peale. Kui soovid magusamaid kooke, võid valmis pannkookidele peale valada näiteks vahtrasiirupit või määrida peale mett. Eriliselt mõnusa maitsekoosluse annavad marjapulbritega metsameed.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg