Koostisained
- 225 g kõrvitsapüreed (auruta kõrvits ja püreesta)
- 50 g sulatatud Loodusväe kookosõli
- 50 g vahtra- või agaavisiirupit
- 55 g kookospalmisuhkrut
- 1 linaseemne “muna” (1 spl jahvatatud linaseemneid + 3 spl vett segada ja lasta 5 minutit seista)
- 240 g kaerajahu (jahvata Loodusväe täisterakaerahelbed)
- 50 g mandlijahu
- 1 tl soodat
- ½ tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- ½ tl jahvatatud nelki
- ½ tl muskaatpähklipulbrit
- ¼ tl Himaalaja soola
- Peotäis šokolaadinööpe ja rosinaid
Valmistamisõpetus
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Määri leivavorm kookosõliga.
- Sega kokku kõrvitsapüree, kookosõli, magustajad ja linaseemnesegu.
- Teises kausis sega kaerajahu, mandlijahu, sooda, küpsetuspulber, kaneel, nelk, muskaatpähkel ja sool.
- Sega kahe kausi sisu kokku ja omavahel hästi läbi.
- Lisa šokolaadinööbid ja rosinad, sega läbi ning vala vormi. Peale võid raputada veel šokolaadinööpe.
- Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit ja lase keeksil enne nautimist jahtuda.
Retsept ja foto: Kadri Valsberg