Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 4 h
Praegustel kesksuvistel päevadel, mis päikesepaistet külluslikult täis, kipume alatihti külma joogiklaasi poole sirutama, kuid kohati tuleb peale isu midagi värskendavat ka hamba alla saada, seda kas värske salati või erksa gazpacho näol. Kuid kuna me juba jäätisevormide soovitamisega vastava isu peale ajasime, anname teile hea meelega ka oma suvise, ülimalt lihtsa mahlajäätise retsepti.
Jäätis on niigi tõeliselt suvine klassika, mis kaitsmist ei vaja, kuid meie jäätis on natuke värskendavam ja nüansirikkam kui harilik, näiteks apelsinimahlane, jäätis; magus ananass tasakaalustub hapu laimiga, ning eksootiline kiivi lisab ülilihtsale retseptile mõnusa maitsekihilisuse. Meie valitud kooslus on värske ja hapukas, kuid muidugi võib maitsetasakaaluga vastavalt soovile ringi käia!
Ärge unustage – hea jäätis kindlustab parema suve. Head isu!
Ananassi-laimi jäätis
Koostisained
- Laimimahl (värskelt pressitud)
- Ananassimahl
- 2 kiivit
Valmistamisõpetus
- Täida jäätisevormid pooleldi ananassimahlaga, u. kolmandiku jagu laimimahlaga ja lõpuks pane vormi viiluke kiivit.
- Aseta vormid sügavkülma kuni mahl on jäätunud.