Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- 500 g kõrvitsat
- 500 ml vett
- 80-100 g suhkrut
- 6-7 tk nelki
- 2-4 tk kardemoni
- 1 kaneeli koor
- 8-10 spl veiniäädikat
Valmistamisõpetus
- Pühasta kõrvits seemnetest ja koorest ning lõika kuubikuteks.
- Sega vesi, äädikas ja maitseained.
- Tõsta tõrvitsakuubikud maitsestatud vette ja keeda 25 minutit.
- Kui tahad pehmemaid kõrvitsatükke lisa äädikas 5 minutit peale vee keema minemist.
- Steriliseeri purk enne kõrvitsate kaanetamist.
- Sellest kogusest saab umbes 700 ml kõrvitsaid.
Marineeritud kõrvits
Igal aastal võtab pohlamoosi kõrval koha sisse ka marineeritud kõrvits. Kui kõik hea ja parem on endale taldrikule ära tõstetud, siis sealt kohe kindlasti ei puudu säravkollased kõrvitsatükid. Marineeritud kõrvits on kord juba selline pühaderoog, mille purkide lauale toomist kõik terve aasta pikisilmi oodanud on. Aga oh seda pettumust, kui pole külmkambrist seda kuskilt võtta. Me tegime kogu kõrvitsa purki panemise protsessi kenasti läbi ning nüüd räägime teile, mida selleks täpselt ka vaja läheb.
Esikohal, kõigest mida vaja, on loomulikult kõrvits. Kui on olnud mahti kõrvitsad sügisel tallele panna, siis nüüd on paras aeg need hoiupaikadest välja otsida. Loomulikult leiad kõrvitsaid ka toidupoodidest ja turult, kuid ka need on hooajalised tooted, ning jõulude paiku võib nendega teatud kohtades kitsas käes olla. Meil olid need kenast olemas ning kõrvitsategu võis rõõmsalt alata.
Teise tähtsa asjana on vaja retsepti. Sellega aitame teid välja ning valmistamise retsept on siin artiklis ka kenasti olemas. Edasi läheb vaja ka korralikku potti, kulpi ning purke kuhu marineeritud kõrvits hiljem tõsta. Me saime kõik oma asjad Apelsini poest. Just eraldi tooksime välja Maku tootesarja väga stiilse ja kauni purgi, mille küljed olid neljakandilised, kuid nurgad ümarad. Lisaks oli kaas purgile kinnitatud pronksikarva metallist kinnitustega, mis näevad väga jõululikud ning ilusad välja.
Kui marineeritud kõrvits purki pandud, siis polegi muud teha, kui lasta sellel jahtuda, et jõuluõhtul oleks hea külalistele pakkuda.