punane vein

Rahulike ja veidi kinniste põhjaeurooplastena otsime ikka aega ajalt särtsakust ja põnevust, mis meie igapäevaelu natuke värvilisemaks muudaks. Siinkohal ei ole vaja hakata oma elu elama nagu Lõuna-Ameerika seebiooperis, kus ei möödu päevagi ilma, et midagi intrigeerivat juhtuks – piisab ka, kui laual on punane vein, mille etiketil ilutseb Don David Malbec. Kes aga väga tahab, võib Doni võtta ka seebiooperi kõrvale. Eks valik on teie teha.

On teada, et tippe ehivad parimad. Meie Don David Reserve Malbec on pärit Saltast, mis on Argentiina kõrgeimal platool asuv veinipiirkond, asudes 1700 m merepinnast. Tegemist on maailma mõistes ühe kõrgeima viinamarjakasvatuspiirkonnaga. Ühtlasi on see ala tuntud Argentiina parimate ja ka elegantseimate veinide poolest – seepärast leiab mõte „tippe ehivad parimad“ kinnitust. Argentiina veinid teeb suurepäraseks ja unikaalseks veel tõsiasi, et veinipiirkonnad asuvad linnadest kaugemal, mistõttu on nad reostusest eemal. See on aga oluline näitaja, millest Argentiina kui Lõuna-Ameerika suurim veinitootja kinni peab. Don David Reserve tootja on Michel Torino.

punane vein

Kuna Saltas toimub temperatuuride kõikumine, loob see veinides hea happesuse. Nii on Don David Reserve Malbec tihe ja struktuurne punane vein, mille maitses on hästi balansseeritud üleküpsenud mustad marjad koos puiduste tanniinidega ning sellele lisanduvad mõrkjas šokolaad ja mineraalsed noodid. Järelmaitse on pikk ja harmooniline. Intensiivne ja kompleksne aroom annab sõõrmeisse musti kuivatatud ploome ning magusaid vürtse, millele lisandub tubakas ja struktuurne parkhape. Vein on loodud 100% Malbecist, mis on tuntud kui Argentiina kohaliku rahvusviinamarjana. Seepärast on meie punane vein äärmiselt elav, kuna Malbec on elujõuline mari. Kes ei taha Don David Reserve veini kohe juua, see võib säilitada veinikeldris kuni 6 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastaga.

punane vein

Mis sobib hea toidu kõrvale? Õigesti vastasid kõik need, kelle peas loksus enam-vähem midagi mmm-hea-vein-mõtte sarnast. Kui plaanite grillida või praadida ulukiliha või otsustate, et täna on menüüs lambahautis, siis on punane Don David Reserve õige valik. Kes aga eelistab küpseid juuste või tomatist pastat, võib samamoodi klaasi punast veini enda taldriku kõrval hoida.

Et aga väärt vein maitseks eriti hea, tuleb sellega ka vastavalt ringi käia. Siinkohal soovitatakse Don David Reservet dekanteerida, s.t vein valada ümber laiapõhjalisse klaasanumasse, näiteks karahvini, rikastades seeläbi veini õhuga. Parim on vein 16–18 kraadi juures ehk samasugusel soojusel, kui talvel toas temperatuur on. Kui dekanteerimine tehtud, valage punane vein bordeaux’ klaasi. Nautimine võibki alata!

punane vein

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Sinu tervist!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here