Õuna-hapukoore kook

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 45 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Koostisained

  • 2 keskmist õuna
  • 1-2 spl demerara suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Taigna koostisained

  • 2 L muna
  • 150 g suhkrut
  • 125 g võid
  • 250 g hapukoort
  • 200 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola

Valmistamisõpetus

  1. Klopi toasoe või suhkruga kohevaks.
  2. Sega ükshaaval sisse munad ja hapukoor.
  3. Sega omavahel kuivained ning sega hapukoore seguga.
  4. Puhasta õunad ning lõigu umbes 5-8 mm paksuseks ja laota taina pinnale.
  5. Raputa peale kaneel ja suhkur.
  6. Küpseta eelsoojendatud 180 kraadises ahjus umbes 40-45 minutit või kuni kuldpruun ja tikuga proovides jääb tikk puhtaks.

Õuna-hapukoore kook

Õuna-hapukoore kook

Te ei kujuta ette ka milline õunasaak meil sel aastal oli. No ei jõudnud neid kõiki moosiks või mahlaks keeta. Õnneks on õuntel omadus päris hästi säilida – hoian neid jahedas ja hästi tuulduvas keldris ning kestavad teinekord uude aastasse välja. Tuleb lihtsalt kord nädalas mõned plekilisemad sealt välja noppida. Hiljuti tekkis võimalus neid ühe küpsetise jaoks ära kasutada ja lasingi käia – õuna-hapukoore kook. Valmistamisel oli abiks kauplus Apelsin.

Maru lihtne ja maitsev

Esimese asjana võtsin ette õunad – ma ei ole juba päris pikalt viitsinud ühtegi õuna noaga viilutada, selle jaoks on mul eraldi õunalõikur, mis eraldab õunast südamiku ning teeb allesjäänu suupärasteks viiludeks. Imelihtne!

Õuna-hapukoore kook

Edasi segasin kokku koogitaina, valasin selle ahjuvormi ning katsin kupatuse õunaviiludega. Ahjuvormiks läks käiku see Moka mittenakkuva pinnaga kunstiteos, mida ma olen nüüdseks juba pikalt kasutanud ja pean tunnistama, et olen väga üllatunud kui vastupidav see on olnud. Kasutan küll küpsetuspaberit, aga teinekord saab vorm ikka toiduga kokku ja teiste vormide puhul ongi see saatuslikuks saanud – toit kõrbeb korralikult kinni ning selle puhastamine kahjustab vormi pealispinda, aga mitte Moka. Pärast pikka kasutamist on see jätkuvalt nagu uus.

Õuna-hapukoore kook

Õunad, muideks, tegin pärast viilutamist ka pooleks ja katsin enne ahju pistmist kogu asja ohtralt kaneeliga. Välja võttes oli kate mõnusalt pruunikas ja minu õuna-hapukoore kook ootas serveerimist. Selle viimase puhul tundsin, et kuna kook nii hästi välja tuli, siis ei saa teda igasuguse taldriku peale tõsta ning otsisin kapist välja ilusad serveerimisalused.

Õuna-hapukoore kook

Käesolevaks maiuseks on siiski õuna-hapukoore kook ning seega jäigi vaid üle see küpsetis katta hapukoore seguga ja voilà, valmis. Koguste kaalumiseks leidsime oma katkise kaalu asemel uue kaalu.

õuna-hapukoore kook

Õuna-hapukoore kook on piisavalt lihtne, et seda teha nädalavahetustel nautimiseks ja  piisavalt uhke, et seda pakkuda hoopis mõnel sünnipäeval või muul koosviibimisel. Nüüd kus on selge, et teil pole ühtegi põhjust miks seda mitte teha – vaadake üle kauplus Apelsini e-pood ning siis kokkama!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here