kirsistruudel

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja kodust pärmi-lehttaigent
  • 1 pakk Härmavila kirsse
  • 200 ml vett
  • 200 g tarretisesuhkrut
  • 1 muna määrimiseks
  • veidi jahu rullimiseks

Valmistamisõpetus

  1. Ruli lahti tainas ja lõika välja 2 kolmnurka.
  2. Soovi korral lõika kuusele jalg ja ladva kaunistuseks täht.
  3. Määri vahele kirsitarretis ja aseta teine kiht peale.
  4. Lõika sisse oksakohad ja keera spiraali.
  5. Aseta eelsoojendatud 180 kraadisesse ahju umbes 25-30 minutiks või kuni kuldpruun.
  6. Kaunista tuhksuhkruga ja serveeri jahutatult.

kirsistruudel

Kirsistruudel

Siin ta on – teie selleaastase jõululaua peamine maius, kirsistruudel. Jõulukuusekujuline kah veel. See küpsetis on küll pisut aeganõudvam, kui need mõned mida ma viimasel ajal siin jaganud olen, aga no vaadake seda – struudel ja jõulukuusk samaaegselt. Tehke oma jõululaualistele siis üks vahva üllatus mis neile kindlasti palju rõõmu valmistab. Mina tegin selle üllatuse koos Härmavilja maitsvate koostisosadega.

Kiire meeldetuletus ka, et kui teil on peres väiksemaid, siis see struudel on hea viis, kuidas neis kokkamishuvi sütitada. Võtke nad omale seltsi ja hakake meisterdama.

kirsistruudel

Esimese asjana segasin valmis kirsitarretise, mille põhikomponendiks olid Härmavilja kivideta kirsid. Neid on mul alati külmikus varuks, sest leiavad teised kasutust nii smuutides, seltsiks jäätisele kui ka hommikupudru magusaks tegemiseks. Minu armastust külmutatud marjade ja köögiviljade vastu te kõik juba teate – kõige värskem kraam, mis poest saadaval on.

kirsistruudel

Seejärel läks käiku Härmavilja Kodune pärmi-lehttaigen, mida varemgi nii soolaste kui magusate küpsetiste tegemiseks kasutanud olen. Seejärel tuli meelde tuletada kõik need nipid ja trikid, mida põhikooli kunstitundides õppisin. Härmavilja tainas sobib selliste projektide jaoks suurepäraselt kuna on lihtsasti vormitav ning struudel püsib ka pärast valmimist sinu antud kujus.

Tegin vajalikud lõiked, määrisin kirsitarretise just nendesse õigetesse kohtadesse ning pistsin oma meistriteose ahju ja võtsin selle pool tundi hiljem välja. Need lõhnad! Lihtsalt fantast. Igatahes – struudel, kirsitarretisega ja kuusekujuline. Leidke pühadel see aeg ning proovige julgelt järele. Härmavilja tainas ja kirsid teevad elu nii lihtsaks, et sul jääb vaid üle asjale vorm anda ja struudel ahju lükata. Nüüd kokkama!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here