voileivatort

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 50 min

Koostisained

  • 1 pakk viilutatud musta leiba või musta seemneleiba
  • 250 g toorjuustu
  • 2 tl persillade maitseainesegu
  • musta pipart
  • värsket või kuivatatud tilli
  • 2-3 spl majoneesi
  • 1-2 spl hapukoort
  • 50 g riivitud aurutatud peeti
  • 3-4 riivitud redist
  • 50 g riivitud kurki
  • 2 tk 10 minuti keedumuna – kaunistamiseks
  • 100 g suitsu või soolalõhe + paar viilu kaunistuseks
  • 50 g viilutatud suitsusinki

Valmistamisõpetus

  1. Lõika tordiraamiga leivast ümmargused tükid kasutades selleks vormi. Kuna vormi suurust saad ise sättida, saad valida kui suured minitordid teed.
  2. Sega toorjuust majoneesi ja hapukoorega, lisa maitseroheline ja must pipar.
  3. Lase segul veidi tõmmata ja lisa soovi korral sool.
  4. Määri toorjuustu segu leivarattale ja aseta vormi.
  5. Lisa riivitud peet, määri järgmine leib ja aseta vormi, lisa riivitud kurk ja määri kolmas kiht leiba toorjuustuseguga.
  6. Järgmise vormis võid ühe kihi kurki asendada riivitud redisega.
  7. Kolmanda vormi võid kihiti laduda suitsulõhe ja redisega ja seejärel näiteks kurgi või peediga. Viimane kiht võileivatordil määri esialgu ainult toorjuustusegiga.
  8. Kata vormid toidukilega ja aseta leivad külma vähemalt 4 tunniks. Hea on leivatort valmistada eelmine õhtu.
  9. Säilita kõik, mis täidisest alles jäi. Sellega saad torte enne serveerimist kaunistada. Keedumune võib kasutada kas tortide kaunistamisel või suitsukala variandis ühe kihina leibade vahel.

võileivatort

Võileivatort

Läänemaailmas tuntakse torti kui magusat rooga. Meie väikses konnatiigis ei pea tort alati magus maiusroog olema. Võileivatort on väga hea vaheldus suurele magusalaksule, mida saab ühest õigest tordist. Sel korral pidulauale süüa tehes otsustasin kurgist, peedist ja lõhest tehtud võileivatordi kasuks.

Võileivatort on vaieldamatult iga peolaua staar. Minu tehtud minitordid on täpselt paraja suurusega, et üks inimene saab sellest kõhu täis.

võileivatort

Esmalt lõikasin mustast leivast Pood Apelsini e-poest saadud tordiraamiga parajalt suured tükid. Seejärel segasin toorjuustu majoneesi ja hapukoorega. Maitse elavdamiseks lisasin veidi maitserohelist ja musta pipart ning lasin segul natukene tõmmata. Sellest saab mu tordikeste mõnus vahekiht, millega seon leivad omavahel kokku.

võileivatort

See võileivatort polnud täiuslik aga enne, kui talle maitseks peeti, kurki või lõhet juurde lisasin. Peolaual suurema valiku tekitamiseks tegin mitu erinevat varianti: üks lõhega, teine kurgiga ja kolmas peediga. Tordi tegemine oli nagu Legost torni ehitamine: põhjaks leivaviil, järgmiseks määrin peale toorjuustusegu, sellele lisan peeti, kurki või soolalõhe ja nii edasi. Viimaseks kihiks jätan igaks juhuks ainult toorjuustusegu. Seejärel katan tordi toidukilega ja panen 4 tunniks külma seisma.

Külmkapist välja võttes oli võileivatort mõnusalt värske ja maitsed ikka veel kenasti alles. Et asjale veidi ilu lisada, kaunistasin neid tordi valmistamisest üle jäänud koostisosadega. Selleks asetasin tordi tippu paar peenikest viilu lõhe, muna või meremarja, mis on odavam kui kalamari. Andsin ka oma sõpradele proovida neid võileivatorte ja üllatuseks sõid meremarjaga tordikesi isegi need, kes muidu kala ei armasta.

võileivatort

Võileivatort on iga peolaua lahutamatu osa. Mõni eelistab selle soolast maitset tunduvalt rohkem magusale. Kui soovid peolaua ettevalmistamisega kindla peale välja minna, siis võileivatort on selleks parim valik. Kui tahad teha eriti uhket võileivatorti ja seda veel erilisemalt serveerida, siis soovitan külastada Pood Apelsini e-poodi. Sealt leiad kõik vajalikud köögitarvikud oma söögitegemise hõlbustamiseks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here