pirukas

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

4-le

  • 4 lehte valmis lehttainast
  • 400 g mozzarellat
  • 4 keskmist kartulit
  • soola
  • pipart
  • rosmariini

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Puhasta ja viiluta kartulid. Pane kartulid keedupotti ja lisa vesi.
  3. Keeda kartuliviile, kuniks need on poolpehmed.
  4. Kurna kartuliviilud ja lase vesi ära auruda.
  5. Aseta sulanud lehttaigna lehed küpsetusplaadile ja pane tainale tükeldatud mozzarella.
  6. Laota kartuliviilud kõige peale ja maitsesta.
  7. Küpseta ahju keskel umbes 20 minutit või kuni pealispind on kuldpruun.
  8. Serveeri kohe.

pirukas

Kartuli-mozzarella pirukas

Kui valmistasime kartuli-mozzarella pirukaid, siis hakkasid kõigil süljenäärmed koheselt tööle. Maheda kartuli ja pehme ning suus sulava mozzarella kooslus pirukas kõlab lihtsalt võrratult!  See maitsev pirukas sobib hommiku-, lõuna- ja isegi õhtusöögiks.

Kartulipiruka ajalugu algab juba sajandeid tagasi, kui kartul hakkas Euroopas levima. Kartul oli üks vähestest toiduainetest, mis suutis vastu pidada rasketes kasvutingimustes. Esimesed kartulipirukad valmistati Inglismaal 18. sajandil. 19. sajandil hakkas kartulipirukas populaarsust koguma ka teistes Euroopa riikides. Saksamaal valmistati seda nimetuse all “kartoffelkuchen” ja Prantsusmaal “tourte aux pommes de terre”. Pirukas kogus kiirelt populaarsust restoranides ja kohvikutes, kus seda serveeriti koos erinevate kastmete ja salatitega.

pirukas

Selleks, et kartuli-mozzarella pirukas näeks serveerimisel sama hea välja, kui ta suus maitseb, palusime appi kodutarvikute poe Apelsini. Sealt leidsime lõikelaua, mis sobib ideaalselt ahjusooja kartuli-mozzarella piruka serveerimiseks.

Kui te varem pole neid maitsvat kartulipirukat ise teha proovinud, siis soovitame soojalt. Ahjusooja piruka esimesel ampsul võib juust venida köögist elutoani ja kellele ei meeldiks mozzarellat endale keele ümber keerata. Hoiatame, peale esimest proovimist võib see pirukas teie lemmiktoiduks saada.

pirukas

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here