fasolakia

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 15 h

Kokku kuluv aeg: 25 min

 

Koostisained

  • 100-150 ml ekstra neitsioliiviõli
  • 2-3 punast sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 8 -10 väikest või 2 suuremat küpset tomatit (400 g)
  • 1 pakk Härmavili aedoad
  • sool 
  • pipar
  • vahemere ürdisegu
  • paprika
  • soovi korral suitsupaprika pulbrit

Serveerimiseks

  • 200 g fetat
  • hapusai

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta õli sügavamas nõus, näiteks wokpannis.
  2. Puhasta sibul, küüslauk, tomat ning tükelda.
  3. Alusta tükeldatud sibula röstimisest, kui sibul on pehme lisa küüslauk. Rösti kuni sibul on klaasjas ja lisa oad.
  4. Kui oad on pehmed, lisa tükeldatud tomat ja maitseained. Kui maitse tundub veidi liiga hapukas, lisa veidi suhkrut või mett.
  5. Rösti segu madalal tulel kuni kõik komponendid on segunenud. 
  6. Viiluta sai ja rösti ahjus krõbedaks ja serveeri oasegu ja fetajuustuga.

NB! Soola lisamisel arvesta feta soolasusega.

fasolakia

Aedoa fasolakia

Retseptisahtli köögis valmis aastasadu vana roog, aedoa fasolakia, kes soovib valmistada traditsioonilist Kreeka rooga, siis fasolakia on perfektne valik. See on maitsev, toitev ning erineb meie igapäeva toiduvalikust. Roog sobib imeliselt nii lõuna kui ka õhtusöögiks.

fasolakia

Fasolakia on Kreeka traditsiooniline roog, mis koosneb ubadest ja aedviljadest. Roa ajalugu ulatub aastasadade taha ning see on olnud oluline osa Kreeka köögi kultuurist. Roa valmistamisel on oluline roll Kreeka põllumajanduskalendril ja hooajalistel saakidel. Traditsiooniliselt kasutatakse fasolakias värskeid köögivilju, nagu paprika, tomat ja uba. Fasolakiat serveeritakse sageli kõrvitsa, patissoni või baklažaaniga. Olenevalt piirkonnast ja perekonna traditsioonidest võib retsept ja valmistusviis varieeruda. Tänapäeval on fasolakia jätkuvalt armastatud roog Kreeka peredes ning seda serveeritakse nii igapäevastel söömaaegadel kui ka pidulikematel sündmustel. See toidukord on osa Kreeka kultuuripärandist ja pakub maitseelamust, mis ühendab mineviku ja tänapäeva.

fasolakia

Fasolakia üks olulisemaid koostisosi on aeduba ning selleks, et tunda tõelisi Kreeka maitseid, tuleb kasutada ainult parimat toorainet. Sedapuhku kasutasime oma roas Härmavilja aedube. Härmavili aeduba sobib kasutamiseks tervisliku ja lihtsa lisandina nii suppides, salatites, hautistes kui ka praadides.

fasolakia

Aedoa fasolakia teeb tõesti pai nii maitsemeeltele kui ka kõhule. See on tervislik ja toitev ning pakub täiesti uusi maitseelamusi. Peale esimest proovimist on oht antud rooga ära armuda. Lisaks kõigele on selle valmistamine lihtsamast lihtsam. See on roog, mida peaks maitsma iga inimene vähemalt korra elus.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here