ploomikana

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

 

Koostisained

  • 500g kanarinda
  • 8 ploomi
  • 1 punane paprika
  • 1 tšillikaun
  • 2-4 küüslauguküünt
  • 1 väike sibul
  • 1 -2 tl paprikapulbrit
  • 2 tl pruuni suhkrut
  • 2 spl tomatipüreed
  • 2 spl magusa tšilli kastet 
  • 1 spl riisiäädikat (valge veini äädikas sobib ka)
  • 2 spl sojakastet
  • 180ml ananassimahla
  • soola
  • pipart
  • praadimiseks õli

Valmistamisõpetus

      1. Tükelda kana soovitud suurusega kuubikuteks.
      2. Puhasta ja tükelda ploomid, küüslauk, paprika ning sibul.
      3. Pane wok pannile õli ja prae sibul, küüslauk ja paprika poolpehmeks ning lisa kana ja pruunista.
      4. Lisa ploomid ja sega. 
      5. Lisa maitseained, tomatipüree, magus tšillikaste, soja, riisiäädikas ja ananassimahl.
      6. Kuumuta kuni ploom on pehme. Maitsesta soola ja pipraga.
      7. Serveeri basmati riisiga.

ploomikana

Hiinapärane ploomikana riisiga

Seekord viib retseptisahtel meid mõnusale hiinapärasele maitserännakule. Rännak koosneb kolmest peamisest komponendist, mis on hiina toidukultuuris vägagi populaarsed ning nende kombineerimise tulemusena sündis magushapu hiinapärane ploomikana riisiga.

ploomikana

Ploome on Hiinas kasvatatud juba tuhandeid aastaid. Ploomide maitse on hapukas ja magus, ning nende omadusi on hinnatud nende seedimist soodustava ja jahutava toime tõttu. Samuti on kana olnud oluline osa Hiina toidust juba aastasadu. Kanaliha on toitev ja madala rasvasisaldusega ning seda saab valmistada erinevates roogades. Hiina toidukultuuris on kana tihti seotud heaolu ja õnne sümbolina, seda serveeritakse sageli tähtsate sündmuste või pidustuste ajal. Lisaks on riis oma tuntuse saanud just Hiinast, kuna on üks põhilisi toiduaineid ning see on olnud osa Hiina toidulaual juba üle 2000 aasta. Hiina kultuuris on riisil sügav sümboolne tähendus – see sümboliseerib küllust, viljakust ja heaolu.

ploomikana

Võiks ju öelda, et patt on süüa hiinapärast rooga, mitte hiinapäraselt. Austades toidu serveerimise kultuuri, tõttas meile appi Apelsin ning kasutasime serveerimiseks just hiina toidule omapärast keraamilist kaussi, kuid seda mõnusa põhjamaise touchi-ga. Keraamilised kausid on mitmeti kasutatavad, olgu toiduks supid, salatid või pastad. Lisaks on need lihtsati puhastavad ja nõudepesumasina sõbralikud, mis on igale toidusõbrale muusika tema kõrvadele.

ploomikana

Hiinapärasel ploomikanal riisiga on rikkalikud maitsevarjundid – ploomi magusus ja hapukus loovad tõeliselt nauditava söögielamuse. Lisaks on selle valmistamine lihtne ja kiire, muutes selle ideaalseks valikuks igapäevasteks või erilisemateks söögikordadeks.  

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here