Küpsisetort

Valmistamisaeg: 12 h 50 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 12 h 50 min

 

Koostisained

  • 3 pakki küpsiseid
  • 1 pakk Härmavilja maasikaid
  • 2-3 spl suhkrut
  • vaniljesuhkrut
  • 1 laim
  • 1 vanilje kohupiimakreem
  • 400ml vahukoort
  • Kaunistuseks värskeid maasikaid

Valmistamisõpetus

  1. Sulata maasikad, lisa poole laimi mahl ja 1 spl suhkrut ning püreesta.
  2. Vahusta 200ml vahukoort 1 spl suhkru ja 1-2 tl vaniljesuhkruga, sega vahustatud vahukoorega 2/3 kohupiimakreemi ning poole laimi mahl.
  3. Vooderda vorm toidukilega ning laota vormi põhja kiht küpsiseid ja pane küpsistele maasika toormoos. Lase veidi imenduda.
  4. Nüüd lisa kreem, jaga ühtlase kihina ja lisa järgmised 2 kihti sama moodi.
  5. Kata tort toidukilega ja jäta üleöö külmikusse.
  6. Vahusta ülejäänud vahukoor ja lisa kohupiimapasta. Soovi korral võid lisada suhkrut.
  7. Lõika tort 8 ühtlaseks tükiks ja kaunista kreemi ja värskete maasikatega.

Küpsisetort

Küpsisetort maasikatega

Seekord on Retseptisahtli repertuaaris aegumatu klassik ehk küpsisetort maasikatega. Võib julgelt väita, et tegemist on eestlaste lemmikuga, sest küpsisetort on ülimalt maitsev ja lihtsasti valmistatav, tsiteerides klassikuid – lihtsuses peitub võlu.

Küpsisetort

Küpsisetort, mida tuntakse ka kui “küpsisekook”, on magus hõrgutis, mis koosneb kihiti laotud küpsistest ja kreemist. Selle ajalugu ulatub tagasi 19. sajandi lõppu ning selle populaarsus on kasvanud läbi aastate, kohandudes erinevate kultuuride maitsetega. Küpsisetordi algupära on raske kindlaks teha, kuna sarnaseid hõrgutisi on leitud paljudes kultuurides. Prantsusmaal on sarnane roog tuntud kui “tiramisu”, Itaalias on see tuntud kui “tiramisù”, mis on valmistatud vaheldumisi kohvitatud biskviitküpsiste ja magusa mascarpone-kreemi kihtidega. Tõenäoliselt sai küpsisetort oma praeguse kuju paljude kultuuride kokkupuutest ja ideede vahetamisest. Tänapäeval on küpsisetort saanud paljudele inimestele armsaks traditsiooniks. See on mitmekesistunud ja kohandunud vastavalt kohalikele maitsetele. Algne võlu, mis peitub maitsetes ja tekstuuris, on jäänud samaks.

Küpsisetort

Visuaalne pool on toidu juures eriti oluline, sest see äratab meie meeled ja loob ootuse. Seetõttu otsustas peakokk Margit lisada küpsisetordile suvise võlu ning seda just Härmavilja maasikate näol. Härmavili külmutatud maasikad on maitsvad ja ning saadaval aastaringselt. Küpsed, magusad ja mahlased maasikad on säilitanud sügavkülmutades oma värske suvise maitse ja vitamiinid, mis teeb neist perfektse lisandi meie küpsisetordile.

Küpsisetort

Küpsisetort maasikatega on ajatu lemmik, mille võlu peitub lihtsuses. See sobib suurepäraselt nii pidulikeks sündmusteks kui ka igapäevaseks naudinguks. Olgu selleks sünnipäev, pere koosviibimine või lihtsalt isu magusa järele, küpsisetort on alati ideaalne valik.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here