šokolaadikook

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

 

Koostisained

Põhi

  • 300g piparkooke
  • 90g võid

Ganache

  • 200g tumedat šokolaadi
  • 200g piima šokolaadi
  • 300 ml vahukoort
  •  80g võid
  • 1 tl piparkoogi maitseainet

Valmistamisõpetus

Põhi

  1. Purusta piparkoogid ja sega sisse sulavõi.
  2. Pressi puru koogivormi põhja ja pane põhi külmikusse tahenema.

Ganache

  1. Kuumuta potis koor ja lisa piparkoogi maitseaine ning või.
  2. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni kõik on segunenud.
  3. Vala ganache külmale põhjale ja lase lase külmikus paar tundi seista.
  4. Kaunista piparkookidega ja värskete marjadega.

šokolaadikook

Piparkoogi šokolaadikook

Jätkame talviste maitsetega, pühadest allesjäänud piparkookidest valmib perfektne koogipõhi. Lisades sinna šokolaadi, sünnibki piparkoogi šokolaadikook. See hõrgutav magustoit on täiuslik segu talvisest nostalgiast ja šokolaadi sõprade unistustest. Küpsetame koos midagi erilist, mis toob rõõmu ja rahuldab maitsemeeli – piparkoogi šokolaadikook!

šokolaadikook

Piparkoogid ja šokolaad, kaks maailma kõige armastatumat magusainet kohtuvad selles võrratus koogis. Piparkoogid ise omavad rikkalikku ajalugu, ulatudes tagasi keskaega, kus neid kasutati nii tervendavate vürtside kui ka magusate hõrgutiste valmistamiseks. Šokolaad, seevastu, toob endaga kaasa eksootika ja luksuse, levides Euroopast üle kogu maailma. Nende kahe maitsva maailma kohtumine annab meile piparkoogi šokolaadikoogi – täiusliku magustoidu, mis kannab endas aastasadade vanust magusate traditsioonide pärandit.

šokolaadikook

Küpsetamisel soovitame kindlasti kasutada klaasist ahjuvormi, sest klaasist ahjuvormi läbipaistvus võimaldab sul jälgida koogi küpsemist ja kasutada seda serveerimisel, kust saab igaüks endale sobiva tükikese võtta. Vastupidavast klaasist valmistatud vorm, talub kõrgeid temperatuure ja tagab ühtlase küpsemise ehk kindel abimees küpsetamisel.

šokolaadikook

Meie piparkoogi šokolaadikook on rohkemat kui lihtsalt magustoit – see on talviselt soe embus, mis toob naeratuse igasse ampsu. Piparkoogi vürtsikus seguneb pehmelt sulava šokolaadi kreemisusega, luues sellest tänavuse jõulu magustoidu.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here