pavlova

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1h 30 min

Kokku kuluv aeg: 2 h

 

Koostisained

  • 4 L suuruses muna
  • 350 g suhkrut
  • 1 tl kartulijahu
  • 1 tl  õunaäädikat või sidrunimahla
  • 300 ml vahukoort
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 pakk Härmavilja Suvine marjasegu
  • värskeid maasikaid ja vaarikaid
  • 100 g tumedat šokolaadi 
  • 50 ml vahukoort

Valmistamisõpetus

    1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
    2. Eralda munavalged munakollastest.
    3. Lisa näpuotsaga soola ja 1 tl õunaäädikat või sidrunimahla ja vahusta.
    4. Lisa vähehaaval suhkrut ja vahusta tugevaks vahuks.
    5. Vähenda mikseri kiirust ja lisa tl kartulijahu ja sega ühtlaseks.
    6. Pane ahjuplaadile paber ning õlita see kergelt, et põhi pärast paberilt kätte saada.
    7. Pane pavlova põhi plaadile ja aseta ahju ning keera kuumus 150 kraadi peale.
    8. Küpseta 60 minutit. Kui põhi hakkab kollaseks värvuma, vähenda kuumust 135-140 kraadini.
    9. Ava ahjuuks ja lase põhjal 30 minutit ahjus kuivada.
    10. Kuumuta 50 ml vahukoort, keera kuumus maha ja lisa tükeldatud šokolaad, sega kuni šokolaad on sulanud ühtlaseks. Kui šokolaadisegu tundub liiga paks, lisa veel veidi vahukoort.
    11. Vala vedel šokolaad pavlova põhjale.
    12. Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga, soovi korral lisa 1 tl suhkrut.
    13. Pane vahukoor jahtunud šokolaadi kihile ja vala peale külmutatud marjasegu.
    14. Lisa värskeid maasikaid ja vaarikaid ning serveeri

pavlova

Pavlova šokolaadi ja marjadega

Pavlova šokolaadi ja marjadega on elegantne magustoit, mis ühendab klassikalise Pavlova krõbeda kooriku, pehme vahukoore ja rikkaliku šokolaadi maitse värskete marjade särtsakusega. See suussulav maius sobib nii pidulikele sündmustele kui ka erilisteks hetkedeks kodus.

pavlova

Magustoit on inspireeritud kuulsa vene baleriini Anna Pavlovast ning see loodi kui Anna oli 1920. aastatel oma Austraalia ja Uus-Meremaa tuuril. Magustoidu kerge ja õhuline tekstuur peegeldab imeliselt baleriini Anna Pavlova elegantsi ja graatsiat. Tänapäeval on see magustoit populaarne üle maailma, pakkudes suurepärast tasakaalu magusa besee, kreemja vahukoore ja värskete marjade vahel.

pavlova

Traditsiooniline Pavlova keskendub peamiselt marjade ja vahukoore kombinatsioonile, kuid šokolaadi lisamine tõstab selle uuele tasemele. Šokolaadi sügav maitse täiendab marjade värskust ja hapukust, luues keeruka ja luksusliku magustoidu. Selleks, et šokolaad tooks esile marjade parimad maitsed, on vaja kasutada ainult parimaid tooteid. Seetõttu on antud magustoidu üks peaosatäitja Härmavilja suvine marjasegu. Marjasegu koostisse kuuluvad eestlaste poolt armastatud marjad, nagu vaarikad ning punased ja mustad sõstrad.

pavlova

Pavlova šokolaadi ja marjadega on magustoit, mis paitab silma ning pakub meeliülendavaid maitseelamusi. See on suurepärane valik igaks pidulikuks sündmuseks või lihtsalt koduseks maiuspalaks. Retsepti lihtsus ja samas eriline tulemus muudavad selle iga magusasõbra lemmikuks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here